Στο Δαφνί ο 37χρονος που συνελήφθη με καραμπίνα στο Σύνταγμα

1 Ιουνίου 2022

Ο 37χρονος ένοπλος τα ξημερώματα της Τρίτης, κατευθυνόμενος προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κρατώντας μια καραμπίνα και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα», βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Συνελήφθη τελικά από τις αστυνομικές δυνάμεις και εισήχθη με εντολή εισαγγελέα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

O άνδρας φαίνεται να είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω των social media καθώς είχε αναρτήσει φωτογραφίες τόσο με την καραμπίνα όσο και με το πανό «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Στην ανάρτησή του είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Πραξικόπημα στην βουλή βασιλιάς Μίνωας δικαστής της Αβύσσου. Πεζοναύτης Β…. Σ….. . Μόνος μου. Έρχομαι οπλισμενος στην βουλή. Μόλις πεθανω θα γίνει σεισμός αρμαγεδων. Θα επιστρέψω σε 3 μέρες Θεός της φωτιάς και θα αυτοκτονησετε όλοι. Θα σας κόβω τα κεφαλια έναν έναν και θα σας κάψω ζωντανούς, άνδρες και γυναίκες δεν έχει χάρισμα σε κανέναν»

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 31 Μαΐου 2022, έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη, 37χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω μετέβη στον χώρο έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη, κρατώντας στα χέρια του κυνηγετική καραμπίνα, άνευ φυσιγγίων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείσθηκε ο χώρος.

Μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος, ο 37χρονος δεσμεύτηκε από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, για την κατασχεθείσα κυνηγετική καραμπίνα δεν έχει εκδοθεί άδεια κατοχής.Ο συλληφθείς, με εντολή του κ. Εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής


[There are no radio stations in the database]