Παλαιό Φάληρο: 15χρονος απείλησε με μαχαίρι 2 συνομήλικούς του-Φέρεται να συμμετείχε σε challenge

30 Μαΐου 2022

Ισχυρίζεται ότι ήταν challenge στο Instagram και «έπαιζε» μαζί με άλλους φίλους του, οι οποίοι επίσης έπαιρναν μέρος στην πρόκληση στο Instagram, χρησιμοποιώντας κι αυτοί φαλτσέτες και σουγιάδες.

Για κακή του τύχη, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρισκόταν εκτός βάρδιας πέρασε από το σημείο με τη μηχανή του και είδε το συμβάν που λάμβανε χώρα στη διασταύρωση των οδών Αμφιθέας και Ιάσωνος γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Ο ανήλικος, αλβανικής καταγωγής, είχε στρέψει το μαχαίρι-πεταλούδα σε δύο ανηλίκους, ενώ όταν έσπευσε ο αστυνομικός, δήλωσε ότι αγόρασε το μαχαίρι για «επίδειξη» σε «πρόκληση» με φίλους του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ενημέρωσε την Αμεση Δράση και προσέγγισε το νεαρό δράστη, και του ζήτησε να απορρίψει το στιλέτο που κρατούσε. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ομάδα της Αμεσης Δράσης και κατά την εξακρίβωση στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο ΤΑ Φαλήρου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο ανήλικος κατά την εξέτασή του δήλωσε ότι προμηθεύτηκε την πτυσσόμενη πεταλούδα από μαγαζί, για να κάνει επίδειξη σε λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φέρεται να συμμετείχε σε challenge, στο οποίο «έπαιζε» μαζί με άλλους φίλους του, οι οποίοι επίσης έπαιρναν μέρος στην πρόκληση στο Instagram, χρησιμοποιώντας κι αυτοί φαλτσέτες, πτυσσόμενα μαχαίρια και σουγιάδες.


[There are no radio stations in the database]