Λάρισα: Γονείς μηνύουν νηπιαγωγούς για την κακοποίηση του 3χρόνου παιδιού τους

26 Μαΐου 2022

Μήνυση κατά νηπιαγωγών Παιδικού Σταθμού της Λάρισας έχουν καταθέσει οι γονείς ενός 3χρονου παιδιού, καθώς όπως υποστηρίζουν, η κόρη τους επέστρεψε στο σπίτι με γρατζουνιές και μεγάλα ερυθρά σημάδια στο πρόσωπο και στα χέρια.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη από τον https://synenas.gr/

«Στις 10 Μαρτίου ο σύζυγός μου παρέλαβε το παιδί από τον παιδικό σταθμό και επέστρεψαν στο σπίτι. Όταν έφτασαν στο σπίτι, την ώρα που του έβγαζα τα ρούχα για να το αλλάξω, παρατήρησα γρατζουνιές και όταν ρώτησα τη μικρή τι είναι αυτές οι γραντζουνιές, μου απάντησε ότι μάλωσε με ένα άλλο κοριτσάκι», αναφέρει στο synenas.gr η μητέρα.

Στη συνέχεια η μητέρα παρατήρησε πως στα χέρια της μικρής, εκτός από γρατζουνιές, υπήρχαν και μεγάλα κόκκινα σημάδια, για τα οποία το παιδί της εξήγησε ότι η δασκάλα την έπιασε από τα χέρια και την ταρακούνησε, ενώ στη συνέχεια η άλλη δασκάλα την χαστούκισε και της τράβηξε τα μαλλιά.

Οι γονείς επικοινώνησαν άμεσα με το σχολείο, όπου και οι δυο νηπιαγωγοί προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αναφέροντας πως κανείς δεν τράβηξε τα μαλλιά του παιδιού, αντιθέτως προσπάθησαν να τα μαζέψουν. Από την άλλη η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού δήλωσε άγνοια και αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Δίχως να χάσουν λεπτό, ταραγμένοι οι γονείς μετέφεραν το τρεισήμισι χρονών κοριτσάκι τους στο νοσοκομείο και κατόπιν υπέβαλλαν μήνυση. Οι γιατροί εξέτασαν το παιδί όπου εντόπισαν οίδημα στα χέρια και στο πρόσωπο, καθώς και μώλωπες, γεγονότα που επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του παιδιού συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Παιδείας του δήμου Λαρισαίων και εξέθεσε τις ανησυχίες της. Κατόπιν υποβλήθηκε αίτημα το παιδί να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

«Στις 10/3 του τρέχοντος έτους πληροφορήθηκα από τους εντολείς μου πως κατά την προσέλευση του ανήλικου παιδιού τους στο σπίτι, διαπίστωσαν σημάδια άσκησης σωματικής βίας και συγκεκριμένα εκδορές, οίδημα και μώλωπες στα χέρια και ένα μικρότερο οίδημα στο μάγουλο. Οι γονείς με ηρεμία -παρόλη την αναστάτωση τους-, ρώτησαν το παιδί να τους πει τι είχε συμβεί. Κατόπιν των απαντήσεών του, επικοινώνησαν άμεσα με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και με τη Διεύθυνση αυτού, ζητώντας πλήρη ενημέρωση, διαφορετικά θα απευθύνονταν στις αρμόδιες Αρχές. Μάταια όμως. Στους γονείς δεν δόθηκε κάποια ικανοποιητική εξήγηση με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά και να υποβάλλουν μήνυση προς τους εκπαιδευτικούς και κατά παντός υπευθύνου,» εξηγεί στο synenas.gr η δικηγόρος της οικογένειας, Σταυρούλα Ντούλιου.

Στη συνέχεια η δικηγόρος αναφέρει ότι το κοριτσάκι μέχρι σήμερα φανερώνει έντονα σημάδια αναστάτωσης προς το περιβάλλον του σχολείου και πως κύριο μέλημα των γονιών είναι να εξευρεθεί η αλήθεια και να μάθουν επιτέλους τι συνέβη στο τρίχρονο παιδί τους.

«Γεγονός είναι ότι σε τέτοια περιστατικά που μας αγγίζουν όλους ως επαγγελματίες και γονείς, δεν δύναται να δηλώνεται άγνοια προς δυο γονείς, οι οποίοι πασχίζουν να μάθουν την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι από οποιαδήποτε θέση κατέχουμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη τέτοιων κοινωνικά παθογενών φαινομένων», καταλήγει η κ. Ντούλιου.

Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία έχει λάβει την πειθαρχική και την ποινική οδό, με τους γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Αρχές.

Πηγη:https://synenas.gr/


[There are no radio stations in the database]