Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η ενισχυτική δόση για το εμβόλιο της AstraZeneca από τον ΕΜΑ

23 Μαΐου 2022

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής πρέπει τυπικά να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστικό

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19, το Vaxzevria, εγκρίθηκε από την ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΜΑ) ως τρίτη ενισχυτική δόση.

Πλέον, το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστικό, έπειτα από τον εμβολιασμό με δύο δόσεις του Vaxzevria ή από άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί με εμβόλιο mRNA, όπως είναι τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και Moderna.

«Η διασφάλιση μακρύτερης διάρκειας ανοσοπροστασίας είναι βασική για την μακροπρόθεσμη διαχείριση της Covid-19 συνολικά και οι αναμνηστικές δόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποδυνάμωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου που έχει διαπιστωθεί με όλα τα βασικά σχήματα εμβολιασμού μέχρι σήμερα», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης στην AstraZeneca.

Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έδωσε την έγκρισή της για την χρήση του Vaxzevria ως αναμνηστικής δόσης μερικές εβδομάδες αφού η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την χρήση του εμβολίου Comirnaty των Pfizer-BioNTech ως ενισχυτικής δόσης για ενηλίκους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού με άλλα εμβόλια.

Φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγοί εμβολίων έχουν κάνει γνωστό ότι ο μεγαλύτερος όγκος των εμβολιασμών αυτόν το χρόνο θα αφορά ενισχυτικές δόσεις ή το βασικό σχήμα εμβολιασμού για παιδιά καθώς λαμβάνει έγκριση ανά τον κόσμο.

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής πρέπει τυπικά να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


[There are no radio stations in the database]