Μετάτρεψαν σε αρένα το OAKA – Ντροπιαστικές εικόνες με ξύλο και δακρυγόνα

22 Μαΐου 2022

Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ένας τελικός που ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, ένα παιχνίδι που διακόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το γκολ των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο.

Επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών δυνάμεων, φωτοβολίδες, μάχες σώμα με σώμα, ρίψη δακρυγόνων και πετρών «αμαύρωσαν» για πολλοστή φορά τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Υπήρξε ο τραυματισμός του Αϊτόρ, από πέτρα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον σκόρερ του «τριφυλλιού».

Στο 28΄λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Γκατσίνοβιτς πήγε να πιάσει την κεφαλιά, ο Βιεϊρίνια έβαλε το πόδι του να διώξει, με τους «πράσινους» να φωνάζουν για πέναλτι σε επαφή του ποδιού του αρχηγού του ΠΑΟΚ με το κεφάλι του μέσου των πρασίνων.

Ο Ισπανός ρέφερι Λαόθ κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση και μετά τον έλεγχο αποφάσισε να δείξει το σημείο του πέναλτι με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και μόλις σκόραρε κινήθηκε προς την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Τότε από την εξέδρα του πέταξαν ένα αντικείμενο – πέτρα – το οποίο τον χτύπησε στο χέρι.

Ο διαιτήτής αποφάσισε να διακόψει το ματς και να οδηγήσει τους παίκτες στα αποδυτήρια για περίπου 20 – 25 λεπτά. Ο Αϊτόρ έδειχνε να πονάει εξαρχής.

Στη συνέχεια έπεσε κάτω και συνέχισε να πιάνει το χέρι του. Με τη βοήθεια των συμπαικτών του σηκώθηκε για να πάει προς τον πάγκο. Εκείνη την ώρα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ μπήκαν παίκτες όπως ο Σβαμπ και του ζήτησαν τον λόγο.

Ακολούθως  υπήρξε μεγάλη ένταση με τον Βεϊρίνια και παίκτες του Παναθηναϊκού με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύμα ενώ η κάμερα έπιασε τον Λαόθ να πηγαίνει με την πέτρα στα αποδυτήρια.

Η κατάσταση δεν ηρέμησε ούτε στα αποδυτήρια μετά τη διακοπή. Συγκεκριμένα υπήρξε αρκετά μεγάλη ένταση – και ενώ στα αποδυτήρια ήταν άνδρες των ΜΑΤ – και εκεί ενώ και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πήγε (στα αποδυτήρια) για να μιλήσει με τον Ισπανό Λαόθ και τους βοηθούς του για το τι θα συνέβαινε με τη συνέχεια του τελικού του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια ώρα έξω από το γήπεδο στον περίγυρο των θυρών του ΟΑΚΑ σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και οπαδούς. Οι αστυνομικοί προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικιτική. 

Ο αγώνας που έπρεπε να είχε τελειώσει στην κανονική του διάρκεια στις 9:45μ.μ. έληξε στις 11:10μ.μ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το πέναλτι είχε κερδίσει ο Γκατσίνοβιτς από τον Βιεϊρίνια και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση για πέναλτι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως δεν τα κάταφερε.

Τελικά ο Παναθηναικός στον 80ο τελικό της Ιστορίας αναδείχτηκε νικητής σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από επεισόδια και διακοπές.


[There are no radio stations in the database]