Ισπανία: Για θερμοκρασίες ρεκόρ των τελευταίων δύο δεκαετιών για τον Μάιο μιλούν οι μετεωρολόγοι

22 Μαΐου 2022

Ασυνήθιστος καύσωνας σαρώνει την Ισπανία. Η χώρα βιώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες γι αυτή την εποχή που σε ορισμένες περιοχές έφθασαν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες στην Ισπανία προσπαθούσαν σήμερα να δροσιστούν με ανεμιστήρες, μπουκαλάκια νερού και βουτιές στα συντριβάνια καθώς η χώρα βιώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες γι αυτή την εποχή που σε ορισμένες περιοχές έφθασαν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET έγραψε στο Twitter «Νωρίς σήμερα το πρωί ήταν ασυνήθιστα ζεστά γι αυτή την εποχή σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και της νότιας πλευράς της χερσονήσου» και προειδοποίησε για υψηλές θερμοκρασίες σε 10 ισπανικές περιφέρειες που φθάνουν σχεδόν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την AEMET, η μέση θερμοκρασία στην Χαέν ήταν κατά 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με την θερμοκρασία που καταγράφεται συνήθως αυτή την εποχή. Σε άλλες περιοχές της Ισπανίας η θερμοκρασία ήταν κατά τουλάχιστον 7 βαθμούς υψηλότερη από το συνηθισμένο.

Οπως είχε πει στις αρχές της εβδομάδας ο εκπρόσωπος της AEMET Ρούμπεν ντελ Κάμπο, αν επιβεβαιωθεί επισήμως, αυτός θα είναι ο πρώτος καύσωνας που καταγράφεται μέχρι σήμερα Μάιο.


[There are no radio stations in the database]