Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική-Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

19 Μαΐου 2022

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την ξαφνική νεροποντή – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας και απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής – Ενας αγνοούμενος στην Εύβοια

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας εκδηλώνονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Ενας αγνοούμενος και πολλά προβλήματα είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία έπληξε την Αττική, καθώς εκδηλώθηκαν καταιγίδες σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 157 κλήσεις στην Αττική, αλλά και στην Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου επίσης σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς, στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας κάλεσε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές, δηλώνοντας ότι έχει χαθεί στο δάσος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι περιπατητής, που χάθηκε πηγαίνοντας στο καταφύγιο. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στο δρόμο για το καταφύγιο.

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

 Το πέρασμα των βροχοπτώσεων θα είναι σύντομο σε όλη τη χώρα, καθώς μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, εξασθενημένα και θα σταματήσουν, αφήνοντας γρήγορα τις υπόλοιπες περιοχές με βελτιωμένο καιρό και αρκετό ήλιο.

Στην Αττική από το πρωί και καθώς βαδίζουμε προς τις προμεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός στη συνέχεια θα είναι αίθριος. Χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο λεκανοπέδιο, από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, με δυνατό βοριά μέχρι 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυρές βροχές που σημειώθηκαν τη νύχτα, το ξημέρωμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν, θα παραμείνει τοπική συννεφιά, με αίθριο καιρό μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.


[There are no radio stations in the database]