Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας 

18 Μαΐου 2022

Φθινοπωρινή εισβολή μέσα στην καρδιά της άνοιξης, με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, με βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι θα είναι κατά τόπους έντονα και για τον λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Γρήγορα από τα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες προοδευτικά θα επηρεάσουν τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, την Εύβοια, τις Σποράδες και νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδευτούν από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Επισημαίνεται ότι στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, υπάρχει πιθανότητα για κατά τόπους αυξημένες ποσότητες χαλαζιού ή χαλάζι μετρίου μεγέθους.

Στην Αττική, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν, δίνοντας όμβρους και πιθανόν στα βόρεια και δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν, δίνοντας βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.


[There are no radio stations in the database]