Αυτοκτονία 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια

18 Μαΐου 2022

Ήταν μόνο 14 χρόνων..

Τον Μάκη τον σκότωσαν πολύ πριν τον βρει η μητέρα του απαγχονισμένο στο δωμάτιο του, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα έπεφτε θύμα απειλών και bullying από τους συμμαθητές του και φοβόταν να μιλήσει σε κάποιον γι’αυτό, ή τουλάχιστον αυτά λένε οι πρώτες πληροφορίες. Ο αδελφός ενός καλού του φίλου υποστηρίζει πως απευθύνθηκε στους δασκάλους του με αυτούς να μην κάνουν τίποτα!

Είπε συγκεκριμένα: “Ευθύνονται και οι δάσκαλοι που τους μίλησε και δεν έδωσαν σημασία. Είμαι 100% σίγουρος ότι είχε κάνει παράπονα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα”.
Στη μαρτυρία του έδωσε επίσης λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που δεχόταν ο Μάκης:

“Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή, για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω γιατί, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια. Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος”.
“Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό”.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν:
“Τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω”.

“Του το έκαναν αυτό επειδή δε θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά.”.

Μάλιστα, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα της αυτοκτονίας του.

Ακόμα μια ψυχή χάθηκε άδικα.. ακόμη μια οικογένεια θρηνεί..κι άλλες χρήζουν έλλειψης σωστής διαπαιδαγώγησης προς τα παιδιά τους!

Καλό ταξίδι Μάκη.🕊🙏


[There are no radio stations in the database]