Audi Q4 e-tron: H ηλεκτροκίνηση στα καλύτερά της!

17 Μαΐου 2022

Φουτουριστικό σε design, με καινοτόμες τεχνολογίες και ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό υπόβαθρο το νέο Audi Q4 e-tron  ήρθε να αποτελέσει την κορυφαία πρόταση της αγοράς για ένα compact ηλεκτρικό premium SUV.

Ακολουθώντας πιστά την μεγάλη και πλούσια παράδοση καινοτομιών και τεχνολογικών υπερβάσεων, η Αudi μπήκε ηχηρά και στην κατηγορία των compact ηλεκτρικών SUV παρουσιάζοντας τα πολύ εξελιγμένα και φουτουριστικά σε design Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron.

Mε εντυπωσιακό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες, για την ασφάλεια και την διασύνδεση των επιβατών, με άφθονους χώρους και εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με την σπορ αίσθηση που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της Audi, τα δύο νέα ηλεκτρικά compact SUV της Audi έρχονται να προσφέρουν τις μοναδικές συγκινήσεις της ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους και μία εντελώς νέα αίσθηση απόλαυσης της οδήγησης.

Η καθαρή σχεδίαση του αμαξώματος στο νέο Q4 e-tron  φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης στις μέρες μας, δημιουργώντας ένα δυναμικό αλλά και γεμάτο στιλ σχήμα, με έντονα premium χαρακτηριστικά και πολύ όμορφες λεπτομέρειες. Η εντυπωσιακή “κλειστή” μάσκα δημιουργεί ένα πολύ επιβλητικό στην όψη όχημα το οποίο επιβάλλεται με την παρουσία του στον δρόμο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ηλεκτρική του υπόσταση.

Οι ισορροπημένες και καλαίσθητες αναλογίες με τους κοντούς εμπρός προβόλους, τους μεγάλους τροχούς και τις καθαρές γραμμές στο πλάι, συνθέτουν ένα πολύ μοντέρνο όσο και ελκυστικό όχημα που τονίζει στο maximum τον μοναδικό χαρακτήρα και την ποιότητα της Αudi.

Η έκδοση Q4 Sportback e-tron προσθέτει ένα έξτρα στοιχείο σπορ δυναμισμού, με την ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή της οροφής να καταλήγει σε ένα πολύ σπορτίφ πίσω μέρος, το οποίο εφοδιάζεται και με αεροτομή και ιδιαίτερα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα..

Εκτός από την αισθητική υπεροχή του, το αμάξωμα είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικό, με το Q4 e-tron να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 028 και το Sportback να κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά στο Cd 0,26.

Ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει τον φουτουριστικό χαρακτήρα του νέουQ4 e-tron είναι οι προβολείς τεχνολογίας LED Matrix. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα φωτισμού για καλύτερη ορατότητα στον δρόμο χωρίς να ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί.

Μάλιστα ο οδηγός του Q4 e-tron μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών μέσω του ΜΜΙ, με τους προβολείς εμπρός και πίσω να δημιουργούν διαφορετικά μοτίβα ανάλογα τις συνθήκες.

To προοδευτικό σε σχεδίαση και κορυφαίας πολυτέλειας σαλόνι του νέου Audi Q4 e-tron χαρακτηρίζεται από τις τεχνολογικές του καινοτομίες, την σπορ αύρα και την άψογη λειτουργικότητα σε κάθε του σημείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέας γενιάς τιμόνι, το οποίο συνδυάζει μοναδικό στιλ και υψηλή πρακτικότητα. Οι επάνω ακτίνες του σπορ δερμάτινου τιμονιού είναι εφοδιασμένες με επιφάνειες αφής, σε όψη black-panel, με οπίσθιο φωτισμό και λειτουργίες που αφορούν τα σύγχρονα συστήματα του αυτοκινήτου.

Τα κουμπιά αυτά έχουν ελαφρές προεξοχές που χωρίζουν μεταξύ τους τις λειτουργίες και καθιστούν ιδιαίτερα εύκολη και απλή την χρήση από την πλευρά του οδηγού χάρη και στην απαλή απτική ανάδραση όταν πατηθούν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν λειτουργίες αντίστοιχες με τα smartphones, καθώς δεν υπάρχουν μόνο κινήσεις αφής αλλά και κινήσεις σάρωσης, για περιήγηση στις λίστες και στα μενού του συστήματος πολυμέσων.

Το σαλόνι του νέου Q4 e-tron είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό και εφοδιασμένο ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε τεχνολογίες ψηφιακής διασύνδεσης και ενημέρωσης του οδηγού.

Η Audi έχει εξοπλίσει το ηλεκτρικό SUV της με στοιχεία χειρισμού από το μέλλον, συνδυάζοντας παράλληλα τα βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως την κορυφαία ποιότητα και την πολυτέλεια, που κάνουν τις επιβάτες να αισθάνονται ευχάριστα και οικεία σε ένα περιβάλλον αισθητικής υπεροχής.

Ένα από τα highlights των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron είναι η μεγάλη οθόνη head up display με στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας.

Πάνω στο παρμπρίζ και με έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανισμό προβάλλονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν συστήματα του αυτοκινήτου (όπως το σύστημα πλοήγησης), οι οποίες είναι τοποθετημένες σαν μία αιωρούμενη εικόνα σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τον οδηγό, συνδέοντας έτσι μοναδικά το πραγματικό περιβάλλον με την εικονική πραγματικότητα.

Εκτός από το πρωτοποριακό head-up display, το σαλόνι του Q4 e-tron αναδεικνύει την ψηφιακή καινοτομία της Audi, διαθέτοντας το εξελιγμένο virtual cockpit με διαγώνιο 10,25 ιντσών το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα Infotainment τελευταίας γενιάς με φωνητικό έλεγχο ή ελεύθερη εισαγωγή κειμένου.

Στο Audi Q4 e-tron, οι μονάδες χειρισμού και οθόνης αναλαμβάνουν τη λειτουργία των σχεδιαστικών στοιχείων. Το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης ένα τρίτο επίπεδο λειτουργίας: τον φωνητικό έλεγχο. Χάρη στις προαιρετικές υπηρεσίες Audi connect, η πλοήγηση MMI αποτελεί ένα οπτικό highlight με αυξημένες δυνατότητες και πλήθος από νέες λειτουργίες.

Παράλληλα η Αudi φρόντισε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πολυτέλειας και ευζωίας μέσα στο Q4 e-tron προσφέρονταν μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως για παράδειγμα το προαιρετικό ηχοσύστημα Sonos premium.

To σύστημα αυτό αποτελείται από δέκα μεγάφωνα υψηλής ακουστικής απόδοσης, με πλούσια μπάσα και απίστευτη αναπαραγωγή του ήχου, που μετατρέπει το ταξίδι με το Q4 e-tron σε μία αξέχαστη εμπειρία.

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Q4 e-tron ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το πλήρες πακέτο τεχνολογιών και συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού, έτσι ώστε η οδήγηση να είναι πολύ πιο ξεκούραση και ασφαλής για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Ανάμεσα στα συστήματα αυτά ξεχωρίζουν τα Swerve support και turn assist, Audi pre sense front, Park assist Plus με park distance control και area view, Ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης με αισθητήρες πίσω (Audi parking aid), Cruise control, Lane departure warning, Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με adaptive cruise assist & emergency assist κ.ά.

Με το μήκος του αμαξώματος να φθάνει στα 4,59 μέτρα και χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,76 μέτρων αλλά και στην απουσία κεντρικής σήραγγας, οι χώροι για τους επιβάτες είναι εξαιρετικοί, και συγκρίνονται μόνο με εκείνους των μεγάλου μεγέθους SUV.

Σε αυτό συνεισφέρει και η εξελιγμένη πλατφόρμα ΜΕΒ με την έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο των επιβατών και την απελευθέρωση του μέγιστου δυνατού χώρου για την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων κάθονται σχεδόν 7 εκ. ψηλότερα από εκείνους που βρίσκονται μπροστά, ενώ απολαμβάνουν άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια. Το compact ηλεκτρικό SUV της Audi προσφέρει ακόμη περισσότερο χώρο χάρη στην αναδιπλούμενη πίσω πλάτη.

Εξίσου μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών που κυμαίνεται από τα 520 έως τα 1.490 λίτρα (στο Q4 Sportback e-tron από 535 έως 1.460 λίτρα), ανάλογα με την θέση των πίσω καθισμάτων.

Παράλληλα το νέο Audi Q4 e-tron προσφέρει δεκάδες χώρους στο σαλόνι για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα 25 λίτρα συμπεριλαμβανομένου και του εμπρός ντουλαπιού.

Τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρονται σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων κινητήρων και χωρητικότητας μπαταριών έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και να ταιριάξουν στο lifestyle του σύγχρονου αγοραστή. Υπάρχουν διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος.

Η μικρή και συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 125 kW (170 PS ) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.

Προσφέρουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του νέου ηλεκτρικού SUV της Audi σε ότι αφορά την αυτονομία. Για παράδειγμα το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’.

Παράλληλα η εταιρία προσφέρει την δυνατότητα μέσω της εφαρμογής myΑudi να προγραμματίσει ο ιδιοκτήτης την φόρτιση ή τον κλιματισμό και να ελέγξει το όχημά του εξ αποστάσεως μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.

Εκτός από το πλούσιο μηχανολογικό και τεχνολογικό του υπόβαθρο, η Audi παρέχει την δυνατότητα στον πελάτη της να κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό και μοναδικό το δικό του Q4 e-tron.

Mπορεί ο κάθε αγοραστής να σχεδιάσει το εξωτερικό του αυτοκινήτου με βάση τις προσωπικές του επιθυμίες σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξατομίκευσης.

Είτε πρόκειται για το εξωτερικό χρώμα, τις ζάντες (οι οποίες μπορούν να φθάσουν στην εντυπωσιακή διάσταση των 21 ιντσών σε αποκλειστικό σχέδιο) ή τους προβολείς, οι πολυάριθμες επιλογές εξοπλισμού θα προσαρμόσουν το Audi Q4 e-tron στο ξεχωριστό γούστο και τις μοναδικές απαιτήσεις του κάθε αγοραστή.

Εξίσου πληθωρικές είναι και οι δυνατότητες διαμόρφωσης του σαλονιού μέσα από μία μεγάλη ποικιλία καθισμάτων, επενδύσεων από οικολογικά υλικά σε συνδυασμό με δέρμα, πολύ όμορφα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης τα οποία προσθέτουν μία αίσθηση πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής, η οποία χαρακτηρίζει πάντα κάθε αυτοκίνητο της Audi.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεταλλικής απόχρωσης aurora. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι η Edition one, η S line και η Advanced line.

Με τα νέα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron η Audi φέρνει τις νέες δυνατότητες και τις καινούργιες οδηγικές εμπειρίες της ηλεκτροκίνησης σε ένα πιο ευρύ κοινό. Με κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακή σχεδίαση και σπορτίφ αύρα, τα δύο νέα compact SUV της Audi διαθέτουν και ελκυστικές τιμές, που συνοδεύονται από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο και απαλλαγή φόρου για εταιρική χρήση.

Σε κάθε περίπτωση τα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron είναι δύο μοναδικά ηλεκτρικά SUV τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων των ημερών μας, κάνοντας την ηλεκτροκίνηση και την premium αίσθηση ενός σύγχρονου Audi πολύ πιο προσιτή και ιδιαίτερα ελκυστική όχι ως προοπτική του μέλλοντος αλλά ως πραγματικότητα του σήμερα.


[There are no radio stations in the database]