Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος έξι ατόμων για άπατες και κλοπές

17 Μαΐου 2022

Δικογραφίες σε βάρος έξι ατόμων για περιπτώσεις απατών και κλοπών σχημάτισαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο νεαρών ανδρών, διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εμφανιζόμενοι σε ηλικιωμένα άτομα ως ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας και με διάφορες προφάσεις, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 07-10-2021 έως και 05-04-2022, διέπραξαν τέσσερις κλοπές από οικίες στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, κάρτες τραπεζών και άλλα αντικείμενα, ενώ, σε μία περίπτωση, έκαναν χρήση των τραπεζικών καρτών, πραγματοποιώντας αγορές συνολικής αξίας 82 ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσα Φεβρουαρίου του 2022 επικοινώνησε τηλεφωνικά με 52χρονη και προσποιούμενος τον λογιστή της κόρης της, κατάφερε να της αποσπάσει τα στοιχεία χρεωστικής της κάρτας, καθώς και τον κωδικό ασφαλείας και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ.

Παράλληλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 21χρονου, ο οποίος τέλη Απριλίου του 2022 μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πυλαίας και, αφού γέμισε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του με βενζίνη αξίας 133 ευρώ, αποχώρησε χωρίς να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο.

Τέλος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με 48χρονη και αφού της συστήθηκε ως πωλητής εσωτερικών θυρών οικίας και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, αλλά και σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής, διότι τον Δεκέμβριο του 2019 παραβίασε παράθυρο μονοκατοικίας και εισήλθε στο εσωτερικό, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


[There are no radio stations in the database]