Εφετείο: Δεύτερη διακοπή στη δίκη του ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση 6χρονης – Αύριο στην ανακρίτρια

17 Μαΐου 2022

Ο 69χρονος, ο οποίος σημειωτέον αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, βρισκόταν στο δικαστήριο – Η έδρα κατηγόρησε με «εμπαιγμό» τον συνήγορο του κατηγορούμενου – Στις 17 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη

Για τις 17 Ιουνίου διεκόπη εκ νέου σήμερα – για δεύτερη φορά – η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργου Γιαννόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο 69χρονος μουσικός επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού. Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, ενώ του επέβαλλε και τους όρους της υποχρέωσης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Σήμερα, η δίκη του μουσικού στο Εφετείο διεκόπη εκ νέου καθώς ο συνήγορός του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω ανειλημμένης άλλης επαγγελματικής υποχρέωσης, καθώς αγόρευε – όπως ειπώθηκε- σε άλλη δίκη). Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι η υπεράσπιση είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικάσιμο. Εν τέλει, ο εισαγγελέας πρότεινε τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του. Στο δικαστήριο βρίσκονταν και ο 69χρονος, ο οποίος σημειωτέον αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος κ. Παναγιώτης Παπαϊωνάννου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».

sinigoros_
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Παναγιώτης Παπαϊωάννου


[There are no radio stations in the database]