Ένας νέος κήπος για την 7χρονη Αναστασία άνοιξε στην Καλαμάτα: «Αφιερωμένος στα παιδιά που παλεύουν με τις νεοπλασματικές ασθένειες»

17 Μαΐου 2022

«Εμείς πηγαίνουμε καθημερινά εκεί» γράφουν οι γονείς της, σε μια ανάρτηση που παρουσιάζει ένα όμορφο έργο αφιερωμένο στο κοριτσάκι που έφυγε πολύ νωρίς από σπάνια μορφή καρκίνου.

Ποιος έχει ξεχάσει την 7χρονη Αναστασία που πριν από μερικούς μήνες έχασε τη μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, κόρη της Ξένιας και ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου; Ολόκληρη η Ελλάδα είχε κινητοποιηθεί ώστε να μπορέσει το κοριτσάκι να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία και να διεκδικήσει μια τελευταία ευκαιρία στη ζωή, αλλά ο αγώνας αποδείχθηκε άνισος.

Πρόσφατα ο Δήμος Καλαμάτας εγκαινίασε έναν κήπο αφιερωμένο σε εκείνη και σε όλα τα παιδιά που παλεύουν με τις νεοπλασματικές ασθένειες. Το όμορφο αυτό έργο παρουσίασαν οι γονείς της Αναστασίας, σε μια νέα ανάρτηση όπου έγραψαν:

«Έτοιμος ο κήπος της Αναστασίας μας.

»Εμείς πηγαίνουμε καθημερινά εκεί και ανακαλύπτουμε και πολλούς επισκέπτες που έρχονται να δουν τον χώρο της και να της αφήσουν ίσως ένα λουλουδάκι.

»Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Δήμο Καλαμάτας και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Κο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, καθώς και όσους εργάστηκαν με αγάπη και σεβασμό για την υλοποίηση του έργου. Ο κήπος είναι αφιερωμένος σε όλα τα παιδιά που πάλεψαν και παλεύουν σε έναν άνισο και άδικο αγώνα με τις νεοπλασματικές ασθένειες. Μόνο αγάπη και θαυμασμός προς όλους αυτούς τους μικρούς μαχητές».

Ο κήπος, όπως διαβάζουμε στο Messinia Live, δημιουργήθηκε δίπλα στον Νέδοντα, στο ύψος της Λυκούργου, με νεαρά δέντραλουλούδια και θάμνους, αλλά και ένα μνημείο που συμβολίζει το πέρασμα από τη ζωή, στο θάνατο και στη μεταθανάτια ζωή. Το συγκεκριμένο σημείο επιλέχθηκε γιατί γειτνιάζει με το σχολείο όπου φοιτούσε η μικρή Αναστασία.

Δείτε τον σε ένα σχετικό βίντεο:


[There are no radio stations in the database]