Αυτοκτονία 14χρονου: Βullying, ερωτική απογοήτευση ή «Blackout Challenge» – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα θανάτου

16 Μαΐου 2022

Στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά ίχνη του 14χρονου –  Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί  αν δεν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία

Καταθέσεις απο την οικογένεια και τους φίλους του 14χρονου μαθητή, λαμβάνουν απο το πρωί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο της αυτοκτονίας του ανήλικου απο τον Κολωνό.

Την ίδια ώρα, το κινητό τηλέφωνο του μαθητή έχει πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από εκεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να μπουν στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά του ίχνη και οι διαδικτυακές του διαδρομές με κυριότερο ζητούμενο να μάθουν αν ο 14χρονος ελάμβανε μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι του TikTok «Blackout Challenge».

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι αν δεν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία. Εκτός απο το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, οι αστυνομικοί ψάχνουν αν ο μαθητής ειχε πέσει θύμα bullying, ή υπήρξε κάποια εφηβική ερωτική απογοήτευση.

Όλες αυτές οι ενέργειες γινοται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας ερευνας που διέταξε η προϊσταμένητης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθει αν εχει τελεστεί το αδικημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία μέσω του παιχνιδιού προκλήσεων στην πλατφόρμα του TikTok.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.


[There are no radio stations in the database]