Κάτω Πατήσια: Αυτοκτονία 12χρονου-Φέρεται να έκανε το «Blackout Challenge» του TikTok

16 Μαΐου 2022

Στα Κάτω Πατήσια  ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής  απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του. Το αποτρόπαιο αυτό θέμα είδαν οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για το παιδί.

Το περιστατικό διερευνάται ενδελεχώς από την Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge».

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok. Ωστόσο, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο.

Η Αστυνομία βρήκε δίπλα στο αγόρι το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Αν και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι και το φονικό παιχνίδι του TikTok, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του. Αξίζει να σημειωθεί πως το 12χρονο αγόρι ήταν και αθλητής στο παγκράτιο, με τους πανελλήνιους αγώνες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι να διεξάγονται σε κλίμα πένθους εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.


[There are no radio stations in the database]