Πάτρα: Η οργή «όπλισε» το χέρι της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Φως» στο μυστήριο από τα μηνύματα

14 Μαΐου 2022

Τα οργισμένα μηνύματα που αντάλλαξαν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης μετά το χαμό της Ιριδας και πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας, «δένουν» με τις νέες μαρτυρίες που παρουσίασε το Φως στο Τούνελ. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 6ης Απριλίου, μία ημέρα πριν η μητέρα πάει την 9χρονη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κλειστεί σ’ ένα ξενοδοχείο και «εκβίαζε» τον άντρα της, που βρισκόταν στην Αθήνα, να γυρίσει πίσω, αλλιώς θα αυτοκτονούσε.

Η κατάσταση μεταξύ τους έδειχνε να έχει εκτροχιαστεί και παρατηρητής ήταν η Τζωρτζίνα. Αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο Μάνος της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για την Τζωρτζίνα. Εμφανίστηκε ταραγμένος από τα γεγονότα σε δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Όταν το πληροφορήθηκε η γυναίκα του, «θέλησε να τον εκδικηθεί».

Ο θείος της κατηγορούμενης ήταν αυτός που επέμενε να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική. Η μητέρα της θυμόταν και άλλα ακραία περιστατικά που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν. Τότε κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να τη βοηθήσει ιατρικά. Ο Μάνος έλεγε πως θα έστελνε τη μητέρα του να απομακρύνει τη σοκαρισμένη από τα όσα συνέβαιναν Τζωρτζίνα από το «άρρωστο» περιβάλλον που βρισκόταν. Δεν την απομάκρυναν και η συνέχεια, σοκάρει.

«Αν είχαν δράσει τότε οι συγγενείς της, θα προλαβαίναμε την Τζωρτζίνα»

Η στενή οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. «Η Τζωρτζίνα ήταν ανάστατη γιατί άκουγε τους συγγενείς της και καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε με τη Ρούλα. Εγώ την έψαχνα και έλεγα στο παιδί δικαιολογίες. Την πήγαμε στο σπίτι μίας άλλης φίλης για να μην ακούει τις εντάσεις. Τετάρτη βράδυ την πήρε η αδελφή της Ρούλας από το φιλικό σπίτι και λίγο μετά την πήγε στο Καραμανδάνειο. Το παιδί δεν έβγαλε ούτε ένα βράδυ στο σπίτι της μάνας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Πιστέψαμε ότι η Ρούλα είχε επηρεαστεί με την Ίριδα, γι’ αυτό και ήθελε να αυτοκτονήσει. Έκανε ολόκληρα κόλπα. Εμείς την ψάχναμε στα νεκροταφεία και φοβόμασταν μην έχει κάνει κακό στον εαυτό της και αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή θυμάμαι που μου είπε η αδελφή της πως παραδίδονταν τα μηνύματα που της έστελνε, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Η Ρούλα όταν την έπιαναν τα νεύρα της γινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ θυμάμαι μία κουβέντα του θείου της που έλεγε όταν ήμασταν όλοι μαζί στο σπίτι της, να την κλείσουνε σε κλινική. Γνώριζαν δηλαδή στην οικογένεια πως είχε πρόβλημα. Εάν είχαν κινητοποιηθεί νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει το ένα παιδί, τουλάχιστον την Τζωρτζίνα».

«Τετάρτη μεσημέρι ήμουν μαζί με την Τζωρτζίνα και κοιμόταν σαν πουλάκι. Όταν της έλεγα να πάρουμε τη μαμά να μιλήσει, έλεγε όχι. Ήταν μία χαρά. Είχε μία ηρεμία. Μου ζωγράφισε κάτι και μου έγραφε “σ’ αγαπώ πολύ”. Μετά έγινε ότι έγινε. Η Ρούλα μας είπε πως εκείνο το βράδυ η μικρή είδε ένα όνειρο, έκανε σπασμούς και την έτρεξε στο Καραμανδάνειο. Σοκαριστήκαμε».

«Την ψάχναμε παντού να προλάβουμε το κακό»

Μία άλλη φίλη του ζευγαριού, στην οποία είχε φιλοξενηθεί η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα τις ημέρες κοντά στην κηδεία της αδελφής της, Ίριδας, όσο και την ημέρα που η Ρούλα απειλούσε πως θα έβαζε τέλος στη ζωή της, σπάει τη σιωπή της και τα όσα λέει στο «Τούνελ», είναι αποκαλυπτικά. «Δένουν» με τα μηνύματα οργής που αντάλλαξε το ζευγάρι και ήρθαν τα πάνω – κάτω. «Κάπως είχαν ηρεμήσει η Ρούλα και ο Μάνος μεταξύ τους, ξανατσακώθηκαν όμως και μετά ο Μάνος έφυγε από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα μου είχε πει: “επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα, η μπέμπα έσκασε και πέθανε”», ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόσωπο που βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια.

«Στις 6 Απριλίου το μεσημέρι στέλνει μήνυμα η αδελφή της ότι δεν την έβρισκαν ούτε στα τηλέφωνα, ούτε πουθενά. Φάγαμε τον τόπο, έψαχναν στη μαρίνα μήπως έχει φουντάρει, ένας θείος έσπασε την πόρτα από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς μήπως είχε αυτοκτονήσει. Για να μη ζει η μικρή όλη αυτή την κατάσταση, η αδελφή της με ρώτησε εάν μπορούσα να την πάρω σπίτι να την προσέχω, κάτι που έκανα. Λίγο μετά βρήκαν τη Ρούλα σ’ ένα ξενοδοχείο που δούλευε παλιά. Εκεί είχε καλέσει τον Μάνο και τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε εάν δεν επέστρεφε. Όταν έμαθε η Ρούλα ότι έχω εγώ τη μικρή, έβαλε την αδελφή της να επικοινωνήσει μαζί μου, λέγοντάς μου να μην αφήσω τον Μάνο να τη δει. Τον βάλαμε κρυφά στο σπίτι γιατί η Τζωρτζίνα ήθελε να τον δει. Το επόμενο βράδυ ήρθαν οι γονείς και η αδελφή της να την πάρουν και να την πάνε στον Αλισσό, όπου ήταν και η Ρούλα. Πήγανε κάτω και το ξημέρωμα την μετέφερε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς, όπως είπε. Την άλλη μέρα το έμαθα από την ***** και μου ήταν αδιανόητο αυτό το πράγμα, δεν το χώραγε ο νους μου», κατέληξε η μάρτυρας.

«Ο θείος της έλεγε να μπει η Ρούλα σε κλινική»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην ξαφνική αλλαγή της Τζωρτζίνας απ’ όταν μίλησε στο τηλέφωνο με την μητέρα της μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, αλλά και στην παρότρυνση του θείου της Ρούλας να νοσηλευτεί η ίδια σε κάποια κλινική. «Το παιδί μίλησε με τη Ρούλα τηλεφωνικά όσο έμενε σπίτι μου, αλλά ήταν στο δωμάτιο, όχι μπροστά μου. Μετά άλλαξε ξαφνικά και δεν είχε διάθεση. Ο Μάνος ήρθε το βράδυ, παρότι η Ρούλα μας είχε απαγορεύσει να τη δει και η Τζωρτζίνα έτρεξε στην αγκαλιά του. Εκείνη έλεγε ότι το παιδί δε θέλει τον Μάνο, όμως εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Ο Μάνος είπε ότι δεν μπορούσε να την πάρει γιατί δεν ήθελε να μπλεχτεί επειδή συμβουλευόταν κάποιο δικηγόρο. Ήρθε, την είδε για λίγα λεπτά και της είπε ότι θα μιλούσε με τη μητέρα της. Οποιοσδήποτε πατέρας σιγά να μην άφηνε το παιδί του σε όποιον να ‘ναι, αντί να το πάρει μαζί του με τέτοιες καταστάσεις. Η Ρούλα έμαθε ότι ο πατέρα της μικρής ήρθε σπίτι μου να τη δει και αντέδρασε έντονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικογενειακή φίλη μίλησε και αυτή για την εμμονή της 33χρονης με τον Μάνο, αλλά και για την προτροπή του θείου της Ρούλας να εισαχθεί σε κάποια κλινική. «Ήμουν εκεί στο σπίτι και αγωνιούσαμε όλοι. Είπα στη μητέρα της ότι μπορεί να χρειαζόταν ιατρική βοήθεια επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει και μου είπε πως είχε περάσει πάρα πολλά από εκείνη. Ο θείος της ήταν αυτός που πρότεινε να τη βάλει σε κλινική. Η οικογένειά της έλεγε πως μόνο ο άντρας της θα μπορούσε να την πείσει για κάτι τέτοιο. Ότι ο μόνος που την ένοιαζε ήταν αυτός, πως τον έβαζε πάνω απ’ όλους, ακόμα και από τα παιδιά. Είπαμε στον Μάνο να προσέχει και να έχει το νου του για την Τζωρτζίνα. Είχαμε μία υποψία μήπως έκανε κάτι στο μωρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Ούτε ο Μάνος ήθελε να παραδεχτεί αυτά που του λέγαμε, αλλά είπε ότι θα έχει το νου του».

«Ο Μάνος μου ζήτησε εκείνη τη νύχτα να προχωρήσει σε διαζύγιο»

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε και μίλησε με τον Σπύρο Σορβατζιώτη, τον δικηγόρο που είχε απευθυνθεί ο Μάνος Δασκαλάκης για να κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου αμέσως μετά το επεισόδιο που προκάλεσε η σύζυγός του με την απειλή αυτοκτονίας. «Το βράδυ της Τρίτης 6 Απριλίου γύρω στις 22:00 ήρθε ο κ. Δασκαλάκης στο γραφείο μου για να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου. Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη, ορίστηκε ένα δεύτερο ραντεβού δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 8 Απριλίου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Δεν προσήλθε γιατί είχε ήδη μεσολαβήσει η εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο. Με ενημέρωσε σχετικά ο ίδιος τηλεφωνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Σορβατζιώτης, με τη δημοσιογράφο να τον ρωτά: Σας είπε αν η σύζυγός του, του απαγόρευε να έρθει σε επαφή με το παιδί μέσα στο Καραμανδάνειο; «Ναι, με ενημέρωσε και μεσολάβησα στον τότε πληρεξούσιο δικηγόρο της κυρίας Πισπιρίγκου για να του επιτρέψει η ίδια να δει το παιδί του μέσα στο νοσοκομείο. Κάτι που έγινε. Δεν είχαμε άλλη επαφή για το διαζύγιο και η υπόθεση αυτή πάγωσε», απάντησε ο δικηγόρος.

Τα οργισμένα μηνύματα

Πολλά από τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποτελούν μέρος της δικογραφίας προκαλούν ανατριχίλα. Οι διάλογοί της με τον Μάνο Δασκαλάκη είναι χαρακτηριστικοί για την έλλειψη ενσυναίσθησης της ανθρώπινης απώλειας, πόσο μάλλον αυτής του ίδιου τους του παιδιού.

Το οργισμένο μήνυμα που στέλνει η Ρούλα στον σύζυγό της είναι ενδεικτικό: «Έδειξες σ’ εμάς τι είσαι. Και στους ζωντανούς και στους πεθαμένους. Παιδί δεν κρατάω γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα, όπως και η μπέμπα που “έφυγε” και σε απάλλαξε». Ο Μάνος λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της Ίριδας είχε φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, επιλέγοντας να ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο στη ζωή του.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, τρεις ημέρες πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η Ρούλα του έγραφε στο Viber: «Τρέξε εσύ που το έχεις ανάγκη και ήμασταν εμπόδια. Εγώ έχω πει στην Τζωρτζίνα όλη την αλήθεια, να της πεις κι εσύ όμως ότι με είχες κάνει τάρανδο και τι έκανα εγώ και τι εσύ, τώρα που έχασα δύο παιδιά».

Ο Μάνος την επικρίνει με καυστικό λόγο για τις επιλογές της που τον απομάκρυναν και τον έκαναν να φύγει από το σπίτι. Εκείνη του απαντά: «Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο».

  • Μάνος: Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία… Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από δω και πέρα.

Φαίνεται πως κάποια στιγμή η Ρούλα τον ρωτά αν ηχογραφούσε τους έντονους διαλόγους τους, με τις λεκτικές της επιθέσεις και απειλές, με τον Μάνο να απαντά: «Ναι, παιδί μου… Σε ηχογραφούσα όταν μου τα έλεγες δυστυχώς».

  • Ρούλα: Δεν με νοιάζει… Δεν κρύβω κάτι… Οκ, για περίμενε να πάρω τον δικηγόρο μου λίγο και θα δούμε αν θα ξαναμιλήσεις στο παιδί, αλήτη… Που με ηχογράφησες κιόλας.
  • Μάνος: Ντροπή σου.

Τα μηνύματα συνεχίζονται μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, με την Ρούλα να ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάνος «τη χτύπησε» και εκείνον να το αρνείται. Την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 η κατάσταση μεταξύ του ζευγαριού εκτροχιάζεται εντελώς, όπως προκύπτει από τα μηνύματα αλλά κυρίως από την έρευνα του «Τούνελ». Δύο 24ωρα πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο στις 14:09 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου, στέλνει μήνυμα στον Μάνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της.

  • Ρούλα: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.
  • Μάνος: Το παιδί πού είναι;… Αν κάνεις καμιά μ*** θα γίνει της π***. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα… Παίρνω τη μάνα σου… Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Άμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…! Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Απόδειξέ το με αυτή την κίνηση… Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δε σε φοβάμαι.

Φαίνεται πως η Τρίτη 6 Απριλίου ήταν η μέρα που έφερε τα πάνω κάτω στο ζευγάρι και δρομολόγησε την αρχή του τέλους για την Τζωρτζίνα.
Η οικογένεια της Ρούλας την αναζητά με αγωνία. Έχουν μάθει ότι απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή της.

Αδελφή Ρούλας: Σήκωσε το τηλέφωνο, θα σε πάρει ο δ****… Τα έχεις κάνει π******… Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ***, ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες α****… Τσακίσου και σήκωσέ το… Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί… Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές.»

Μπροστά στις νομικές συνέπειες η Ρούλα το ίδιο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι, αλλά όχι στην Τζωρτζίνα που βρίσκεται αλλού. Αίσθηση προκαλούν τα μηνύματα των δύο αδελφών και τις επόμενες ημέρες από τις 8 Απριλίου, ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μέχρι τις 15 Απριλίου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ρίο.

Την ώρα που το άτυχο κοριτσάκι δίνει μάχη για τη ζωή του, η μητέρα του είναι απόλυτα προσηλωμένη στον Μάνο, στο αν φορά ή όχι τη βέρα του. Όταν η αδελφή της τη ρωτά για την Τζωρτζίνα, εκείνη της απαντά: «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε, αυτό!» Το μυαλό της όμως παραμένει στον σύζυγό της και ζητά από την αδελφή της να ελέγξει αν δηλώνει παντρεμένος ή ελεύθερος στο προφίλ του στο Facebook.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πανάκι της Ιριδας

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον Μάνο Δασκαλάκη σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και την αδελφή της μετά τον θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Μάνου Δασκαλάκη.

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.
  • Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», όντως η Ρούλα Πισπιρίγκου κάλεσε στο τηλέφωνο την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και της ζήτησε το πανάκι της Ίριδας πίσω, με το πρόσχημα ότι μάζευε τα πράγματα της μικρής και για συναισθηματικούς λόγους το ήθελε. Η ιατροδικαστής της τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς το πανάκι αποτελούσε πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση.

Το κοινό εύρημα σε Ίριδα και Μαλένα

Στην εκπομπή αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Σημαντικό όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές θα είναι και να δοθεί εντολή να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.


[There are no radio stations in the database]