Καρδίτσα: Ανδρας οδηγούσε έχοντας τον σκύλο του στην οροφή του αυτοκινήτου

13 Μαΐου 2022

Συνελήφθη ο άνδρας που εμφανιζόταν σε βίντεο να κάνει βόλτες με το σκύλο του στην οροφή του εν κινήσει αυτοκινήτου του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη την Τετάρτη (11/5) σε περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, ένας άνδρας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκύλου, που την προηγούμενη ημέρα (Τρίτη 10 Μαΐου) εμφανιζόταν σε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκεται στην οροφή εν κινήσει οχήματος. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «αυτό είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει ο σκύλος» και ότι δεν υπήρχε πρόθεση βασανισμού.

Το εν λόγω βίντεο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς όχι μόνο προκαλεί οργή αυτή η μεταχείριση στο κακόμοιρο ζώο αλλά ο άνθρωπος που βιντεοσκοπούσε το συμβάν, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά γελούσε.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την αγανάκτηση της δημοσιογράφου και διευθύντριας της οργάνωσης Zero Stray Project, Σταματίνας Σταματάκου, η οποία ανέφερε: «Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν ότι πληρώνονται τα καφριλίκια και μάλιστα πολύ ακριβά. Δεν το έμαθε σίγουρα ο Γιάννης Φιλίππου και η παρέα του. Ε ήρθε η ώρα να το μάθει κι ο τελευταίος στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν στην Καρδίτσα ανέβασαν πάνω στην οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει ένα έρημο σκυλί για να κάνουν την πλάκα τους και δίχως ντροπή το βιντεοσκόπησαν και το ανήρτησαν στο TikTok. Αστείο ε; Αστείο που το σκυλί τρομοκρατείται, που κινδυνεύει να σκοτωθεί (δεν ξέρουμε αν τραυματίστηκε ή όχι), που γελοιοποιείται ένα αβοήθητο ζώο που αν μετά τολμήσει να γρυλίσει θα το βγάλουν επιθετικό; Τώρα που ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δω πόσο αστείο θα τους φανεί. Βέβαια αυτός που βιντεοσκοπεί και χασκογελάει δεν θα κληθεί ως συνεργός μάλλον αλλά ως μάρτυρας και μετά θα μας πει ότι ήταν και δεν ήταν στην ίδια παρέα».


[There are no radio stations in the database]