Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν και φιλοξενούσαν παράνομους μετανάστες – Στα χέρια της ΕΛΑΣ τρία άτομα

13 Μαΐου 2022

Στα χέρια της ΕΛΑΣ μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη που μετέφερε και παρείχε κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες στις Συκιές.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στις Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών και Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Βόλβης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Δέλτα, εντόπισαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα οχήματα που μετέφεραν παράνομα συνολικά επτά (7) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, αλλοδαποί 24 και 18 ετών και 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, οι δύο αλλοδαποί οδηγοί των οχημάτων, οι οποίοι δε διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες ικανότητας οδήγησης, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενους ελέγχους, ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Πηγή: www.grtimes.gr 


[There are no radio stations in the database]