Τουρκία: Χρησιμοποιεί εβραϊκή εταιρεία λόμπι για να αλλάξει τη γνώμη του Κογκρέσου για τα F-16

12 Μαΐου 2022

Να αλλάξει τη γνώμη του Κογκρέσου προσπαθεί η Τουρκία, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της πολεμικής της αεροπορίας, μέσω της αναβάθμισης 80 F-16 που διαθέτει και την αγορά άλλων 40 από τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» και αναπαράγει ο ΣΚΑΪ, η Άγκυρα έχει ξεκινήσει εκστρατεία με λομπίστες στην Ουάσινγκτον, χρησιμοποιώντας σαν «όχημα» μια γνωστή εβραϊκή εταιρεία, που ειδικεύεται σε αυτό το πεδίο.

Εκπρόσωποι της εταιρείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με 150 μέλη του Κογκρέσου για να τα ενημερώσουν για τις θέσεις της Τουρκίας, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Άγκυρα στο ΝΑΤΟ.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως γίνονται, πλέον, οι τελευταίες προσπάθειες από την τουρκική πλευρά για τη μεταστροφή του Κογκρέσου, πριν την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ στις 18 Μαΐου. Στην Άγκυρα φέρονται να έχουν αναγνωρίσει πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι γύρω από την απόκτηση F-35, αλλά θέλουν τουλάχιστον να προχωρήσουν το θέμα με τα F-16.


[There are no radio stations in the database]