Πάτρα: Εξαπάτηση ηλικιωμένων – Πέταξαν από το μπαλκόνι 60.000 ευρώ

12 Μαΐου 2022

Δύο  περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων συνέβησαν χθες το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα. Σύμφωνα με το pelop οι επιτήδειοι απέσπασαν περίπου 60.000 ευρώ με θύματα δυο γυναίκες 84 και 67 ετών αντίστοιχα,που διαμένουν στο κέντρο της Πάτρας.

Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άνδρα που τους συστήθηκε ως γιατρός ενημερώνοντας πως μέλη της οικογένειας τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Ζήτησε χρήματα για να προχωρήσει στην ιατρική πράξη.

Για να πείσει τα υποψήφια θύματά του, επιστράτευσε γυναίκα συνεργό του, η οποία από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εκλιπαρούσε σε βοήθεια λέγοντας: «Μαμά σώσε με, γιαγιά πονάω…δεν αντέχω».

Και στις δύο των περιπτώσεων οι επιτήδειοι κάλεσαν τις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους χρήζουν άμεσης επέμβασης μετά από τραυματισμό σε τροχαίο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, οι άγνωστοι απατεώνες, ενημέρωσαν τις γυναίκες πως απαιτείται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να χειρουργηθούν άμεσα τα παιδιά τους.

Τα ανυποψίαστα θύματα συγκέντρωσαν όσα χρήματα είχαν στο σπίτι τους και τα πέταξαν… από το μπαλκόνι των διαμερισμάτων τους, μέσα σε σακούλες που τα είχαν βάλει καθ’ υπόδειξη των απατεώνων. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν επικοινώνησαν με τα παιδιά τους! Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, το ένα στην οδό Μαιζώνος και το δεύτερο στην οδό Κανακάρη.


[There are no radio stations in the database]