Δίκη Τοπαλούδη: «Ποινή-χάδι τα 16 χρόνια» λέει η μητέρα της και ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη

12 Μαΐου 2022

Αυστηρότερο πλαίσιο για την έκτιση των ισοβίων ζήτησε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, λίγο μετά την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της, χωρίς ελαφρυντικά.

Η Κούλα Αρμουτίδου, αν και δήλωσε ικανοποιημένη για την εισαγγελική πρόταση, εξέφρασε ενστάσεις για τον χρόνο έκτισης της ποινής. «Θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ζήτησε να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από κοινού με άλλες μητέρες που οι κόρες τους δολοφονήθηκαν.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», είπε.

Την καταδίκη τους χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του ΜΟΕ ζήτησε να κηρυχθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της Ελένης Τοπαλούδη, όπως και πρωτόδικα.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, τότε και οι δύο βαρύνονται με ισόβια. Επιπλέον, πρωτόδικα στους δυο κατηγορούμενους- τον 26χρονο με καταγωγή από τη Ρόδο και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής – εκτός από ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τους έχει επιβληθεί και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό της.

Οι γονείς της φοιτήτριας ήταν παρόντες στο ακροατήριο. Η μητέρα της ξέσπασε όταν είδε τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο. «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής μόλις τον είδε να μπαίνει πρώτος στο δικαστήριο. Αμέσως οδηγήθηκε εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.


[There are no radio stations in the database]