Ο Αλβέρτος του Μονακό πληρώνει τη Σαρλίν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να τον συνοδεύει στις εκδηλώσεις, λένε γαλλικά ΜΜΕ

11 Μαΐου 2022

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό φέρεται – σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ – να έχει υπογράψει ένα «άκρως απόρρητο συμβόλαιο», βάσει του οποίου θα καταβάλλει στη σύζυγό του Σαρλίν σχεδόν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να εκπληρώνει τα βασιλικά της καθήκοντα.

Όπως επισημαίνουν τα δημοσιεύματα, ο 64χρονος γαλαζοαίματος είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχει την κατά είκοσι χρόνια μικρότερή του πριγκίπισσα στο πλευρό του στις επίσημες εκδηλώσεις, όπου επιβάλλεται να δίνουν οικογενειακώς το «παρών».

Μετά από μία μακρά περίοδο ασθένειας που την κράτησε περίπου έναν χρόνο μακριά από το Μονακό και αλλεπάλληλες νοσηλείες και θεραπείες στη Νότια Αφρική και την Ελβετία, η Σαρλίν έχει πλέον επιστρέψει στην πατρίδα του συζύγου της. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ που ειδικεύονται στους σελέμπριτι και τα μυστικά τους, η ξαφνική δημόσια επανεμφάνιση της Σαρλίν το Σαββατοκύριακο χαροποίησε ιδιαίτερα τους φαν της. Όμως η πριγκίπισσα δεν επέστρεψε έτσι απλά, τονίζει δημοσίευμα του περιοδικού Voici, εξηγώντας ότι η 44χρονη ζήτησε από τον άνδρα της να υπογράψει ένα άκρως εμπιστευτικό συμβόλαιο. Οι όροι της απόρρητης συμφωνίας περιλαμβάνουν την υποχρέωση του Αλβέρτου να πληρώνει τη Σαρλίν «12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο», ισχυρίζεται το περιοδικό.

Για αμοιβή της πριγκίπισσας Σαρλίν προκειμένου να εμφανίζεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο πλευρό του Αλβέρτου έκανε λόγο και ένα άλλο περιοδικό, το Paris Match Belgium, χωρίς να διευκρινίζει πάντως το ύψος του ποσού που λαμβάνει η 44χρονη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Σαρλίν μπορεί πλέον να δεσμεύεται από τους όρους του συμβολαίου να παρευρεθεί σε σημαντικά event, όπως το Γκραν Πρι του Μονακό στα τέλη Μαΐου και τον φιλανθρωπικό Χορό των Ρόδων.

«Το Παλάτι στο Μόντε Κάρλο αρνείται να κοινοποιήσει πληροφορίες για οικονομικές συμφωνίες, ωστόσο [είναι γνωστό πως] το πριγκιπάτο πληρώνει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο για να καλύπτει τα έξοδα του θεσμού. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν λαμβάνουν μισθό, κι αυτό σημαίνει ότι η Σαρλίν βασίζεται πιθανόν στον Αλβέρτο – που είναι δισεκατομμυριούχος – για τα προσωπικά της έξοδα» γράφει η βρετανική εφημερίδα. Μια πηγή της στο Μόντε Κάρλο με γνώση «εκ των έσω» των υποθέσεων της βασιλικής οικογένειας εξήγησε πως, παρόλο που η πριγκίπισσα απολαμβάνει σημαντικά προνόμια ως σύζυγος του Αλβέρτου, το εισόδημά της σε μετρητά δεν είναι εγγυημένο. «Πέρασε πολύ δύσκολα τα τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό είναι λογικό για την ίδια να προσπαθήσει να εξασφαλιστεί».

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος εμφανίστηκαν μαζί με τα δίδυμά τους, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ στο τουρνουά ράγμπι Sainte Devote το περασμένο Σάββατο. Ήταν μία από τις ελάχιστες κοινές εμφανίσεις της «θλιμμένης πριγκίπισσας» (όπως αποκαλούν ορισμένα ΜΜΕ τη Σαρλίν) και του Αλβέρτου τον τελευταίο χρόνο.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, από την αρχή του γάμου τους το 2011 κυκλοφορούν ευρέως φήμες για ρήξη στη σχέση τους, και τα δημοσιεύματα για παράνομες σχέσεις του Αλβέρτου δίνουν και παίρνουν. Πολλοί, όπως ο Γαλλο-Λουξεμβουργιανός δημοσιογράφος Στέφαν Μπερν, έχουν εκφράσει την άποψη ότι το παλάτι έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τα προβλήματα υγείας (που όντως αντιμετωπίζει η Σαρλίν) για να «καλύψει» την αυξανόμενη απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και την κρίση στον γάμο τους…


[There are no radio stations in the database]