Η εστίαση κατά της ρήτρας-Σε νομικές ενέργειες προχωρά η νέα διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ

11 Μαΐου 2022

Το θέμα «καίει» τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Ήδη, η νέα διοίκηση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της την περασμένη εβδομάδα, έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες με νομικές ενέργειες ενάντια στην «καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής».

Σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Ματθαιόπουλος γνωστοποίησαν σε όλα τα μέλη τους, πως όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις νομικές ενέργειες που θα συντονιστούν απ’ τον σύλλογο, σχετικά με την αποτροπή διακοπής ηλεκτροδότησης εξ αιτίας της καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής, θα πρέπει να προσκομίσουν σε κλειστό φάκελο τα εξής: 1.Συμβόλαιο με τον πάροχο ενέργειας 2. Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2021 (1/1/2021-30/4/2021) 3.Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2022(1/1/2022-30/4/2022). 4.Υπεύθυνη δήλωση (χωρίς γνήσιο υπογραφής), που θα αναφέρει «θέτω στην διάθεση του ΣΚΕΑΝΑ και των νομικών εκπροσώπων του τα προσωπικά στοιχεία καθώς και τους λογαριασμούς ενέργειας της επιχείρησης μου, κατά το νόμο (Γενικός Κανονισμός ΕΕ 2016/679.

Ωστόσο, τα μέλη του Συλλόγου ξεκαθαρίζουν πως «οι ενέργειες δεν έχουν κανένα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, είναι δε πιθανό να συσσωρεύσει μεγαλύτερα ποσά οφειλής στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δράσουμε από κοινού και να εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
Την ίδια ώρα, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ΓΣΕΒΕΕ και καταναλωτικές οργανώσεις μετά από συνάντηση που είχαν προχθές γνωστοποίησαν ότι ξεκινούν συνεργασία για τον περιορισμό των συνεπειών της επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΗΓΗ:https://gnomip.gr/


[There are no radio stations in the database]