«Γιατρός για όλους»: Μέχρι και 60.000 ευρώ το χρόνο οι αμοιβές για τους «προσωπικούς γιατρούς»

11 Μαΐου 2022

Αποσαφηνίζεται το τοπίο σε ο,τι αφορά τις αμοιβές των γιατρών, ιδιωτών και του ΕΣΎ, που θα γίνουν «προσωπικοί γιατροί» για τους πολίτες σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του υπουργείου Υγείας.

Με βάση σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλαδή 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

Επίσης, υπό όρους που θα διευκρινισθούν με υπουργικές αποφάσεις οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται και πάνω από αυτό το ποσό.

Σε ο,τι αφορά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των άλλων δημόσιων δομών ΠΦΥ θα λαμβάνουν επιπλέον απο 10.000 έως 15.000 ευρώ το έτος για την κάλυψη πολιτών στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Όπως έχει τονιστεί εξαρχής, οι πολίτες θα καλύπτονται δωρεάν για τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνουν από τον προσωπικό τους γιατρό.


[There are no radio stations in the database]