Super League 1, Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Με καρδιά πρωταθλητή – Δείτε το γκολ

9 Μαΐου 2022

Τι κι αν ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στο «Κλ. Βικελίδης», η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 0-1 του τραγικού Άρη ο οποίος έκανε ένα βήμα πίσω ως προς τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Τικίνιο 

Οι Πρωταθλητές παρατάχθηκαν, ως επί των πλείστων, με παίκτες οι οποίοι είτε δεν είχαν χρόνο συμμετοχής είτε ήταν στη δεύτερη ομάδα αλλά αυτό δεν τους πτόησε στο να πανηγυρίσουν τη νίκη με 0-1 χάρη στο γκολ του Τικίνιο. Και απέναντι σ’ ένα τραγικό Άρη, στην πραγματικότητα σ’ ένα συνονθύλευμα ποδοσφαιριστών , γι’ αυτό η εικόνα προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς τα ομάδας στη διάρκεια του αγώνα.

Οι «κλειδωμένες» επιλογές και οι «πρωτάρηδες»
Συνήθως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις αποφάσεις του Χερμάν Μπούργος, τούτη τη φορά όμως – λόγω και των απουσιών – οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν βάσει των επιλογών του Αργεντίνου τεχνικού στο βασικό σχήμα. Δηλαδή, η επιλογή των Μαντσίνι-Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης, η πρώτη φορά του Ματέο Γκαρσία στο αρχικό σχήμα όπως και η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ενδιαφέρον υπήρχε για τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος επιβεβαίωσε στην πράξη την απόφαση παροχής ευκαιριών καθώς η αμυντική τετράδα των Παπαδόπουλου-Μπαγκαλιάνη με τους Ανδρούτσο-Κίτσο για πρώτη φορά συνυπήρξε. Μόλις για 3η φορά σε ελληνική διοργάνωση, ο Κούντε χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα έχοντας δίπλα του τον «πρωτάρη» στην 11αδα Κανέ και λίγο πιο μπροστά τον Φατιγκά ο οποίος επίσης επιλέχθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Καρβάλιο, Βρουσάι και Τικίνιο ήταν οι άλλοι τρεις της επιθετικής γραμμής.

Ο Ολυμπιακός έτρεχε, ο Άρης κυνηγούσε
Αυτό το σκηνικό επικράτησε για περίπου 25-30 λεπτά καθώς ο Άρης αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στο να ματσάρει την ταχύτητα και την ενέργεια της πιτσιρικαρίας του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι θα είχαν θέματα συνοχής και ομοιογένειας, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ο Άρης δυσκολευόταν να χτίσει επιθέσεις, δεν είχε σταθερότητα στην άμυνα και αργές επιστροφές στο transition. Μάλιστα στο 13’ ο Τικίνιο εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση μεταξύ Φαμπιάνο-Μπράμπετς και μετά από το βολέ του Τζολάκη βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κουέστα είχε αποτελεσματική αντίδραση.

Ο Άρης απέκτησε τα ηνία στα τελευταία 15 λεπτά και παρότι βρέθηκε τέσσερις φορές με παίκτη παραπάνω, οι τελικές αποφάσεις εμπεριείχαν τσαπατσουλιά και επιπολαιότητα, πολλές φορές εγωισμό όπως και δισταγμό σαν αυτόν που χαρακτήρισε τον Ματέο Γκαρσία στο 38’ όπου αντί να εκτελέσει αυτός έψαξε μια πάσα. Η τελευταία του στιγμή ήταν αυτή του Ντάνιελ Μαντσίνι (44’) όπου ο Τζολάκης απομάκρυνε με υπερένταση. Εν τέλει το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν δίκαιο.

To 13o γκολ του Τικίνιο
Ο Άρης μέτρησε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους αλλά έχοντας την μπάλα έξω από την περιοχή δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Κι εκεί όμως που έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο, ήρθε το γκολ του Τικίνιο στο 55ο λεπτό το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 0-1. Σε μια φάση όπου Φαμπιάνο-Μπράμπετς έχασαν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια στην κεφαλιά του αλλά ο Βραζιλιάνος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ, στο 13ο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχοντας το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός απέκτησε και την ψυχολογία διαχείρισης του αγώνα καθώς ο Άρης παρέμεινε κακός, νευρικός και τρομερά επιπόλαιος. Μέσα από το σωστό passing game οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση να απειλήσουν δύο φορές, αλλά μια ο Σούντγκρεν και στη δεύτερη ο Κουέστα δεν επίτρεψαν στον Τικίνιο να βρει το δεύτερο γκολ του.

Φουλ επίθεση με Μάνο
Με το σκορ στο 0-1 ο Χερμάν Μπούργος αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει τον Δημήτρη Μάνο στην κορυφή της επίθεσης ενώ το φρεσκάρισμα του Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Καρμπόβνικ. Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα. Ο Άρης συνέχισε να γεμίζει στο πουθενά, να μην παρουσιάζει την παραμικρή συνοχή στην επιθετική δραστηριότητα σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος ήταν σαφέστατα πιο επικίνδυνος όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Μάλιστα στο 89’ ο Χουλιάν Κουέστα σταμάτησε με δεύτερη προσπάθεια τον Βρουσάι έπειτα από το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση εντός της περιοχής.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Εμπακατά (Άρης), Κανέ (Ολυμπιακός)

MVP: Ο Κούντε ήταν κυρίαρχος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είχε σωστές αποφάσεις και πάσες, κερδίζοντας αρκετές προσωπικές μονομαχίες.

Στο ύψος του: Ο Τικίνιο σκόραρε για 13η φορά φέτος και γενικώς τα πήγε καλά έχοντας τους δύο στοπερ του Άρη στην πλάτη του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Και να ήταν ένας. Ο Άρης έκανε κακό παιχνίδι με την ακίνδυνη επιθετική γραμμή του, τον δυσλειτουργικό άξονα και τον Εμπακατά που έκανε ρεσιτάλ λαθών.

Η «γκάφα»: Αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο 25’ όπου έδωσε την μπάλα στον Τικίνιο στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Βραζιλιάνος δεν είχε σωστή απόφαση.

Το «στραγάλι»: Ο Βασίλης Φωτιάς δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Τα νιάτα καλλιεργούν ελπίδα κι αυτό ένιωσε ο Ολυμπιακός ο οποίος έστω και με σύνθεση ανάγκης ήταν ανώτερος του κάκιστου Άρη. Στο παιχνίδι που έπρεπε οι «κίτρινοι» να κερδίσουν πάση θυσία, είχαν τραγική εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


[There are no radio stations in the database]