Το σημερινό αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

9 Μαΐου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις της επικαιρότητας στο αστυνομικό δελτίο, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr

Αδιανόητο έγκλημα στη Μονεμβασιά με νεκρούς δύο ηλικιωμένους

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μονεμβασιά και όχι μόνο ύστερα από τον πανικό που σκόρπισε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Μονεμβασιά ένας 52χρονος οδηγός, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε επανειλημμένα δύο ηλικιωμένους άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει ύστερα όμως… από απανωτές προσπάθειες.

Όλα εκτυλίχθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ενώ ο δράστης που οδηγούσε ένα Ι.Χ. φορτηγό, στην επαρχιακή οδό λίγο έξω από την Μονεμβασιά χτύπησε ομόρροπα προπορευόμενη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο 77χρονοι, τους έριξε με δύναμη κάτω και τους τραυμάτισε.

Ο δράστης συνέχισε να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση προς Νεάπολη, ενώ περιπολικό τον καταδίωκε. Σε μία στιγμή έκανε αναστροφή γύρισε πίσω προς Μονεμβασιά και εκεί είδε τον 77χρονο συνεπιβάτη αιμόφυρτο να κάθεται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας το ασθενοφόρο και έπεσε με δύναμη πάνω του και τον αποτελείωσε στερώντας του κάθε πιθανότητα επιβίωσης. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα κατέληξε και εκείνος.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ενώ όπως φάνηκε δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλκοόλ στον οργανισμό του

Συνελήφθη άνδρας με ναρκωτικά στον Ασπρόπυργο – Αναζητούνταν ως φυγόποινος

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 24χρονος Έλληνας για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο 24χρονος πρωινές ώρες παραβίασε αποθήκη και αφαίρεσε από το εσωτερικό της φορητό υπολογιστή, καταγραφικό και άλλα αντικείμενα. Λίγο πριν είχε αποπειραθεί να διαρρήξει οικία σε κοντινή απόσταση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, καθώς και σουγιάς, ναρκωτικά χάπια και συσκευασία με μικροποσότητας ηρωίνης.

Κατά την έρευνα εξακρίβωσης των στοιχείων του, προέκυψε ότι αναζητείται ως φυγόποινος και φυγόδικος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και απείθεια, καθώς και ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Μετακινήσεις ανωτάτων αξιωματικών – Προβληματισμός τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Έκπληξη για την αστυνομία αλλά ευχάριστη είδηση για τους κακοποιούς της νυχτας οι μετακινήσεις τριών εκ των αξιωματικών που ασχολούνταν με την δίωξη και έρευνα, πρωταγωνιστών στις παράνομες δραστηριότητες του πολυδαίδαλου οργανωμένου εγκλήματος.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, αποφάσισε την απομάκρυνση του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνου Χασιώτη, του υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαου Νταβαρίνου, για υπηρεσιακούς λόγους, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομικής ηγεσίας θέλουν οι συγκεκριμένες μετακινήσεις να αποτελούν προϊόν δυσαρέσκειας για την αδυναμία των συγκεκριμένων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να εξιχνιάσουν κάποια από τα 23 συμβόλαια θανάτου ή τα 8 αποτυχημένα, που έχουν εκτελεστεί ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, την τελευταία πενταετία.

Από αυτά τα συμβόλαια θανάτου έχει εξιχνιαστεί μόλις ένα, αυτό του Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας το 2018. Πρέπει να σημειωθεί ότι διεθνώς, τα συμβόλαια θανάτου που υπογράφονται και εκτελούνται από το οργανωμένο έγκλημα, έχουν μέσο όρο εξιχνίασης το 2%.


[There are no radio stations in the database]