Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία Live: Επίδειξη δύναμης του Πούτιν και αγωνία για την Ουκρανία

9 Μαΐου 2022

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022) τα πάντα ήταν έτοιμα στην Κόκκινη Πλατεία για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Η οποία γίνεται κάθε χρόνο στη θρυλική πλατεία της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο και τον ναό του Αγίου Βασιλείου, αλλά φέτος εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των όσων εκτιμάται ότι θα πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκτά άλλη σημασία. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα λίγο αφού ξεκίνησε η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και επανέλαβε το αφήγημά του περί ρωσοφοβίας και για την επιθυμία της Ουκρανίας να αγοράσει πυρηνικά. 

Από την παρέλαση δεν θα μπορούσε να λείπει ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, υπέρμαχος του πολέμου στην Ουκρανία άλλωστε αλλά και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εδώ και χρόνια, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Παρών φυσικά και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, για την ηλικία του οποίου έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό, μέχρι και ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή εξαιτίας εξωγενούς παράγοντα και γι’ αυτό είναι εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. 


[There are no radio stations in the database]