Eurovision 2022: Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί; Σε ποια θέση βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος

6 Μαΐου 2022

Η κλεψύδρα αδειάζει και πλέον οι fans του διαγωνισμού μετράνε αντίστροφα για την έναρξη της Eurovision 2022. Ήδη τα προεόρτια έχουν ξεκινήσει με τις πρόβες των διαγωνιζόμενων. Η Ελλάδα έχει αφήσει καλές εντυπώσεις μετά τη δεύτερη πρόβα και η Αμάντα δέχθηκε καλές κριτικές, ενώ εγκωμιαστικά σχόλια άκουσε και η Ανδρομάχη σήμερα, στην δεύτερη πρόβα με την Κύπρο, παρά τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, με το πρώτο run να είναι κακό, αλλά τα άλλα δύο να είναι σαφώς ανώτερα.

Ο 66ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Τορίνο και στο Pala Olympico. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει την Τρίτη 10 Μαΐου, ο δεύτερος Πέμπτη 12/5 και ο μεγάλος τελικός, Σάββατο 14 Μαΐου.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι “Die Together” και θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό, ενώ η Ανδρομάχη Δημητροπούλου την Κύπρο με το τραγούδι “Ela Ela”.

Τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιριών κατατάσσουν την Ελλάδα στην 6η θέση αυτή τη στιγμή, ενώ είχε αγγίξει και την τρίτη! Οι αποδόσεις αλλάζουν διαρκώς, αλλά η ελληνική συμμετοχή φιγουράρει ψηλά και παίζει πολύ δυνατά στο top 5!

Δυστυχώς, για την Κύπρο τα προγνωστικά δεν είναι και τα καλύτερα, καθώς τα προγνωστικά δίνουν οριακή πρόκριση στον τελικό, με την κυπριακή συμμετοχή να τερματίζει μεταξύ 8ης και 9ης θέσεις, από τις 10 χώρες που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Εφόσον περάσει, οι στοιχηματικές εταιρίες δείχνουν πως αυτή τη στιγμή η Ανδρομάχη θα τερματίσει μεταξύ 16ης και 18ης θέσεις.

Eurovision 2022: Το μεγάλο φαβορί

Όσον αφορά τα φαβορί για νίκη στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, τα στοιχήματα δείχνουν Ουκρανία, η οποία δέχεται πόλεμο από τη Ρωσία και μέσα από τις συμπληγάδες και τον θρήνο του πολέμου, θα προσπαθήσει αν δείξει στην Ευρώπη πως στέκεται αγέρωχη και δυνατή. Η χώρα εκπροσωπείται από το folk-rap συγκρότημα Khalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania».

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τη μητέρα του frontman του συγκροτήματος και είναι ένα κομμάτι που αφορά τις μητέρες. Εκτός ότι πρόκειται για ένα τραγούδι που κάνει «κλικ» στους fans του διαγωνισμού, η Ουκρανία αναμένεται να βαθμούς στην πιο δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή. Ο κόσμος της Eurovision αναμένεται να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη χώρα και να δώσει λίγη χαρά στους πολίτες της και τους καλλιτέχνες της.

Φαβορί για τις πρώτες θέσεις είναι και η διοργανώτρια Ιταλία με τη Σουηδία. Οι γείτονές μας εκπροσωπούνται από τον Mahmood και τον Blanoc με το τραγούδι «Brividi», με τον πρώτο να μετρά ήδη ένα “αργυρό” μετάλλιο, στον διαγωνισμό του Τελ Αβίβ το 2019.

Τη χώρα της Σκανδιναβίας θα εκπροσωπήσει η Cornelia Jacobs με το τραγούδι «Hold me Closer». Το κράτος – μηχανή νικών της Eurovision μετρά 11 συμμετοχές στην τελική πεντάδα, έχοντας κερδίσει τις δύο, το 2012 και το 2015.


[There are no radio stations in the database]