Eurovision 2022: Σούσουρο με την συμμετοχή της Αλβανίας – “Κόπηκαν” φωτογραφίες από το Instagram

5 Μαΐου 2022

Η φετινή Eurovision 2022 φαίνεται πως θα έχει σκληρό ανταγωνισμό για άλλη μια φορά καθώς όλες οι χώρες προετοιμάζονται για την πολυπόθητη νίκη. Από την άλλη η Αλβανία φαίνεται να έχει κάνει μεγάλο σούσουρο με την εμφάνισή της αλλά και με το κομμάτι της Ρονέλας Χαγιάτι.

Η Αλβανία με το τραγούδι «Sekret» αποφάσισε να επιλέξει το πιο δυνατό της χαρτί μιας και μέχρι στιγμής ήδη πάνω από 2.9 εκατομμύρια views στο YouTube. Ωστόσο, οι φωτογραφίες από την πρώτη τους πρόβα στη σκηνή του Τορίνο “κόπηκαν” καθώς θεωρήθηκαν αρκετά προκλητικές με τα δεδομένα του μουσικού διαγωνισμού.

Κάπου εδώ να τονίσουμε πως σύμφωνα με τον Γιάννη Πουλόπουλο η Ρονέλα που εκπροσωπεί την Αλβανία με το «Sekret» έχει δεχτεί bullying για το σώμα της από την στιγμή που πάτησε το πόδι της στο Τορίνο αφού θεωρήθηκε προκλητικά ντυμένη για γυναίκα που έχει καμπύλες.

Από την άλλη η επίσημη ιστοσελίδα της Αλβανίας για την Eurovision θέλησε να πάρει θέση καθώς μετά από την πρόβα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision όπου λίγο αργότερα σβήστηκαν. Έτσι, από την μεριά της η επίσημη σελίδα της Αλβανίας σχολίασε τη συγκεκριμένη απόφαση των διοργανωτών.

Η μοναδική απάντηση που έχει δώσει η γνωστή τραγουδίστρια ήταν ένα Tweet που έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter όπου μεταξύ άλλων ήταν κάποια emoji που κλαίνε.

Σούσουρο με την συμμετοχή της Αλβανίας στη Eurovision 2022

Ανάρτηση Eurovision 2022

Ποια είναι η Ρονέλα Χαγιάτι;

Η Ρονέλα Χαγιάτι (στα Αλβανικά: Ronela Hajati, γεννημένη στις 2 Σεπτεμβρίου 1989), γνωστή και ως Ronela, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Γεννημένη και μεγαλωμένη στα Τίρανα, άρχισε να παίζει σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού ως παιδί πριν ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική.

Η Χαγιάτι διακρίνεται για την ευελιξία της στη μουσική, το στυλ και την ερμηνεία. Αφού κέρδισε την 60η έκδοση του Festivali i Këngës το 2021, ορίστηκε ως η Αλβανή εκπρόσωπος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022.

Δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, η Χαγιάτι σπούδασε τόσο μπαλέτο όσο και πιάνο κατά τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου της.[6] Συμμετείχε επίσης σε μια σειρά από διαγωνισμούς αλβανικού τραγουδιού και χορού. Η Χαγιάτι συνέχισε την πρώιμη καριέρα της με συμμετοχές σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές περιστάσεις, όπως το Top Fest και το Kënga Magjike.

Έγινε σημαντική προβολή στα αλβανόφωνα Βαλκάνια με την κυκλοφορία του αναγνωρισμένου σινγκλ “Mala Gata” τον Μάιο του 2013. Στα τέλη του 2013, συμμετείχε στη 15η έκδοση του Kënga Magjike με το τραγούδι “Mos ma lsho”, το οποίο της χάρισε το Βραβείο Διαδικτύου στον μεγάλο τελικό. Τον Δεκέμβριο του 2015, η Χαγιάτι κυκλοφόρησε το επόμενο single της “A do si kjo” και έφτασε στο νούμερο 13 στην Αλβανία. Το επόμενο σινγκλ, “Marre”, ακολούθησε τον Ιούνιο του 2016 και έφτασε στο νούμερο 13 επίσης.


[There are no radio stations in the database]