«Αποτρόπαια η πράξη, αλλά το γατάκι είναι καλά», λέει ο δικηγόρος του 30χρονου

4 Μαΐου 2022

Την Παρασκευή, 6 Μαΐου θα βρεθεί στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ο 30χρονος, αλβανικής καταγωγής, νεαρός ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση ενός γατιού σε ψαροταβέρνα στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ιάσων Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα και δόθηκε το τριήμερο για την προετοιμασία της κατάθεσής του. «Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επισήμανε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, ο 30χρονος μίλησε για μια απερίσκεπτη στιγμή και «γνωρίζοντας πως κάτω δεν υπάρχει θάλασσα θεωρήσανε ότι δεν είναι κάτι που θα επιφέρει περισσότερες συνέπειες». «Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Από πλευράς της, η δικηγόρος του Zero Stray Pawject, Μάρσα Δημοπούλου, στη δική της τοποθέτηση, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως «δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση, πράγμα που καθορίζει την πράξη ως κακούργημα».

Η κυρία Δημοπούλου τόνισε πως η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο ο 30χρονος δεν σταμάτησε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έκανε το ίδιο και στο δεύτερο γατάκι. Η δικηγόρος είπε πως το γατάκι βρίσκεται στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής και προωθείται για υιοθεσία.

Είχε πιαστεί με 87 κιλά χασίς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviazooom, ο 30χρονος Αλβανός έγινε γνωστό ότι δίνει το «παρών» κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς το 2017 είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών (είχε κατηγορηθεί ότι είχε πιαστεί με 87 κιλά χασίς) και είχε προφυλακιστεί, πλην όμως μετά το πέρας του 18μηνου, καθώς δεν έγινε η δίκη, αφέθηκε ελεύθερος.

Χθες αφέθηκε ελεύθερος αφότου  προηγουμένους είχε παραπεμφθεί τελικά για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.  Νωρίτερα μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και μετά την απολογία του δεν οδηγήθηκε στον ανακριτή.

«Λυπάμαι πολύ για τις πράξεις μου, έχω μετανιώσει και θα τιμωρηθώ», τα πρώτα λόγια του 30χρονου αφότου βγήκε από τη δικαστική αίθουσα.


[There are no radio stations in the database]