Ν. Ανδρουλάκης: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν

3 Μαΐου 2022

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει «παγώσει» το έργο της τους τελευταίους μήνες υπό την εκλογική σκιά, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε χθες αίτημα για εθνικές κάλπες το συντομότερο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο γρηγορότερα αλλάξουν τα πράγματα και έρθει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

«Εκλογές πρέπει να γίνουν, πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να “παγώνει” τις ευκαιρίες που έχει η χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, ασκώντας δριμεία κριτική στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό. «Αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αδιανόητα, οι ίδιοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια και κάνουν κάθε μέρα εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε αιχμηρά και στο πρόσφατο «καμπανάκι» του πρωθυπουργού προς το υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για μια άκαιρη παρέμβαση, «όταν τόσους μήνες οι υπουργοί του κάνουν στάση εργασίας», όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναγνώρισε, πάντως, ότι η απόφαση για την προσφυγή στις κάλπες ανήκει στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε μεν πως, είτε ζητεί εκλογές είτε όχι, τα πάντα εξαρτώνται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ωστόσο υπογράμμισε πως «θα ήταν αδιανόητο αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για τη χώρα, που είναι τα 72 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Οπως φαίνεται να τη διαχειρίζεται, θα χαθεί», πρόσθεσε.

Η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί ουσιαστικά μια αναβάθμιση της προεκλογικής ρητορικής της Χαρ. Τρικούπη, η οποία έως τώρα κινούνταν στην κατεύθυνση του «θέλουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε». Φαίνεται, συνεπώς, ότι το πρώτο σκέλος αναβαθμίζεται σε «πρέπει να γίνουν εκλογές», μια μετατόπιση που αποτυπώνει την πρόθεση του ΚΙΝΑΛ να κλιμακώσει την πίεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και να υπερτονίσει το μήνυμα ότι δεν «φοβάται» μια άμεση προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα, δε, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε αυτή αντανακλάται και η εκτίμηση ότι, παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κάθε άλλο παρά έχει φύγει από το τραπέζι.


[There are no radio stations in the database]