H Μπαρτσελόνα «μετακομίζει» την μεθεπόμενη σεζόν λόγω ανακατασκευής του Καμπ Νόου

29 Απριλίου 2022

Σχεδόν τέσσερα χρόνια θα διαρκέσουν τα έργα ανάπλασης του Καμπ Νόου, αλλά σ’ αυτό το διάστημα κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να… ξεπσιτωθεί μόνο την μεθεπόμενη σεζόν (2023-2024).

Μετά την αρχική έγκριση που δόθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα και η Δήμαρχος της πόλης Άντα Κολάου ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για το χρονοδιάγραμμα ποπυ αφορά το σχέδιο Espai Barca (και το οποίο αφορά τον πλήρη εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των Καταλανών) με το πρώτο κομμάτι να μην επηρεάζει την παρουσία του κόσμου την επόμενη σεζόν (2022-023).

Ωστόσο το καλοκαίρι του 2023 οι εργασίσες που θα προχωρήσουν θα στείλουν τους Καταλανούς στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν όλην περιόδο για να επιστρέψουν τη σεζόν 2024-2025 στη φυσική τους έδρα, έχοντας όμως το 50% των θέσεων διαθέσιμες.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2025 με τη χωρητικότητα του γηπέδου να αυξάνεται στις 105.000 (από 99.000 που είναι τώρα), αλλά κυρίως να προσφέρει τις ανέσεις που προσφέρουν τα πιο σύγχρονα γήπεδα.


[There are no radio stations in the database]