Champions League, Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ: Πρώτη «μονομαχία» με φόντο τον τελικό

27 Απριλίου 2022

Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (22:00) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «Reds» είναι και το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι αυτό αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ κρατάει χαμηλούς τόνους. Για να φτάσει στα ημιτελικά, η Λίβερπουλ απέκλεισε τη Μπενφίκα στην οκτάδα. 

«Μπορεί να δημιουργήθηκε ένα μικρό πλεονέκτημα για τη Βιγιαρεάλ, όταν η Γιουβέντους ή η Μπάγερν ίσως την υποτίμησαν, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με εμάς. Θέλουν να είναι μέρος του τελικού, αλλά είναι το ίδιο σημαντικό για εμάς» σημείωσε ο Κλοπ για τον αγώνα.

«Είναι ξεχωριστό. Είναι τρελό, ένα τεράστιο παιχνίδι. Τόσοι προπονητές, παίκτες δουλεύουν όλη τους τη ζωή και δεν το πλησιάζουν. Πρέπει να το αγαπάμε και να το απολαμβάνουμε» συμπλήρωσε ο Γερμανός προπονητής.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Αμφίβολος είναι και ο Κώστας Τσιμίκας που δεν προπονήθηκε την Τρίτη.

Η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι έχει μπροστά της ακόμη μία μεγάλη πρόκληση. Η ομάδα της Ισπανίας απέκλεισε κατά σειρά τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν για να βρεθεί στα ημιτελικά. Μπορεί να μην είναι το φαβορί αλλά αν η ομάδα του Κλοπ την υποτιμήσει, θα το πληρώσει. 

«Ο παράγοντας έκπληξη μειώνεται όταν κάνεις ό,τι κάναμε εμείς. Αυτό δεν υπάρχει πλέον. Όποιος φτάσει στα ημιτελικά, είναι εδώ γιατί το αξίζει» είπε ο Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός προπονητής παραδέχτηκε ότι η Λίβερπουλ, δικαίως προβάλλει ως φαβορί για την πρόκριση. Σημείωσε όμως ότι η ομάδα του έχει μεγαλύτερο κίνητρο και ενθουσιασμό.

«Είναι σοφοί και τώρα ξέρουν ποιοι είμαστε. Ξέρουν ότι η πρόκριση θα είναι δύσκολη και θα είναι προετοιμασμένοι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό» τόνισε ο Έμερι. «Αλλά είναι αναπόφευκτο να αισθάνονται φαβορί, καθώς είναι φυσιολογικό, οι δυνατότητές τους είναι τεράστιες. Αλλά έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο και ενθουσιασμό» συμπλήρωσε.

Ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στους Γεράι Πίνο και Αλμπέρτο Μορένο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του αρχισκόρερ της Βιγιαρεάλ, Ζεράρ Μορένο.

Οι δύο ομάδες έχουν φτωχή προϊστορία. Είχαν συναντηθεί άλλη μία φορά στα ημιτελικά του Europa League τη σεζόν 2015-2016. Η Λίβερπουλ είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς αλλά στη ρεβάνς είχε πάρει τη νίκη με 3-0 και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε το τρόπαιο από τη Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι, νυν προπονητή της Βιγιαρεάλ.


[There are no radio stations in the database]