5 νησιά κοντά στην Αθήνα για να δραπετεύσεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

27 Απριλίου 2022

Οι ωραιότερες επιλογές για ένα αξέχαστο weekend.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς πλησιάζει και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς το περιμένουν πώς και πώς φέτος. Ακόμη και ένα διήμερο αρκεί για να ξεφύγεις λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας, να αλλάξεις παραστάσεις και να διασκεδάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός και έχουμε ήδη ξεκινήσει να φοράμε τα ανοιξιάτικά μας για τις βόλτες στην πόλη. Η αργία της Πρωτομαγιάς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ένα σύντομο διάλειμμα από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και υπάρχουν πολλοί νησιωτικοί προορισμοί κοντά στην πρωτεύουσα που αξίζει να επισκεφθείς. Δεν χρειάζεσαι μεγάλο budget παρά μόνο μια μικρή αποσκευή, την καλή σου διάθεση και την κατάλληλη παρέα. Τι λες φύγαμε;

1) Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα αφού απέχουν μόνο 2 ώρες. Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων πριν αποφασίσεις να πας είναι ότι απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Οι μόνοι τρόποι μετακίνησης στο νησί είναι το περπάτημα, το ταξί, το ποδήλατο, το λεωφορείο και η άμαξα. Διαθέτει όμορφες παραλίες, γραφικά στενά, καφετέριες και εστιατόρια για κάθε γούστο.

2) Αίγινα

Ένας από τους γραφικότερους και πιο οικονομικούς προορισμούς για μια mini απόδραση. Χρειάζεσαι μόνο μια ώρα για να φτάσεις και να ξεκινήσεις τη βόλτα σου στα σοκάκια και τα καλντερίμια. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, την Παλαιοχώρα και τη Σουβάλα. Πριν επιστρέψεις στην πρωτεύουσα δοκίμασε τα περίφημα φυστίκια Αιγίνης.

3) Ύδρα

Μπορείς να πας οδικώς μέχρι την Κόστα και να επιβιβαστείς σε θαλάσσιο taxi που θα σε μεταφέρει στην Ύδρα ή να ξεκινήσεις από τον Πειραιά με το δελφίνι. Η Ύδρα είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικές βόλτες, ιστορικές περιηγήσεις και χαλάρωση δίπλα σε καταγάλανα νερά. Η αρχιτεκτονική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γοητείας της και διαθέτει πολλά αξιοθέατα όπως η Σχολή Καλών Τεχνών, το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας και οι προμαχώνες με τα κανόνια.

4) Τζια

Απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου και συγκαταλέγεται στους αγαπημένους κοντινούς προορισμούς των Αθηναίων. Έχει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να δεις όπως το Μεσαιωνικό κάστρο, η αρχαία πόλη της Καρθαίας και το περίφημο δάσος της βελανιδιάς.

5) Αγκίστρι

Θεωρείται το παραδεισένιο νησί του Αργοσαρωνικού και ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές κοντά στην Αθήνα. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομή το Σαββατοκύριακο καθώς προσφέρει πολλές επιλογές σε παραλίες, διαμονή και φαγητό, αλλά και τη δυνατότητα για ατελείωτες βόλτες στη φύση.


[There are no radio stations in the database]