Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί άλλαξαν τακτική οι δικηγόροι – Αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της
27 Απριλίου 2022
Aλλάζει στάση η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Η 33χρονη που έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση φαίνεται πως δεν θα καταθέσει αίτημα για άρση της προσωρινής της κράτησης. Αρχικά η… παράτολμη νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα και μέχρι προ ημερών η αίτηση δεν αποκλείεται να υποβληθεί την εβδομάδα που διανύουμε όλα τώρα αλλάζουν.
Σύμφωνα με το pelop.gr, οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης.
Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, την Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο. Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για την Μαλένα και την Ιριδα.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητούσε μιδαζολάμη δύο ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Εκτός από τους ανταγωνιστές της κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε και τα φάρμακα «συνεργούς» του δηλητηρίου. Ένα από αυτά είναι η μιδαζολάμη που λάμβανε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για ουσία που αναζήτησε η κατηγορουμένη στο διαδίκτυο ξαφνικά δύο ημέρες πριν εισαχθεί το παιδί στο νοσοκομείο. Το εν λόγω ενδονοσοκομειακό φάρμακο αναζήτησε ξαφνικά η κατηγορουμένη στις 17 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της, σύμφωνα με το Star.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν μείωση των προσπαθειών για αναπνοή, χαμηλή αρτηριακή πίεση και υπνηλία. Ανοχή στη δράση της και σύνδρομο στέρησης μπορεί να εμφανιστούν μετά από μακροχρόνια χρήση. Παράδοξα αποτελέσματα, όπως αυξημένη δραστηριότητα, μπορεί να εμφανιστούν ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους.
Η κατηγορουμένη, όπως φαίνεται από τις αναζητήσεις της, ήξερε με λεπτομέρειες τα φάρμακα που χορηγούνταν στο παιδί ακόμα και τα… μελλοντικά, όπως η μιδαζολάμη που φάνηκε ως ενδονοσοκειακό φάρμακο στην τοξικολογική της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια. «Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας» κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.
Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας. Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα. Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.