ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο Ανδρουλάκη και οι κάλπες στις 8 Μάη για το όνομα

27 Απριλίου 2022

Αποφασισμένος να παραμείνει σταθερά προσηλωμένος, στην γραμμή αναχαίτισης των συνεχών οχλήσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται ότι είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι το κεφάλαιο για την διακυβέρνηση της χώρας ανοίγει εκ των πραγμάτων μετά τις εθνικές κάλπες.

Ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα δώσει μάχη για την διακριτή εκλογική άνοδο του κόμματος και την επικράτηση του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης και ξεκαθαρίζει ότι οι δεσμεύσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους είναι ειλικρινείς και θα έχουν ευρύτατη «νομιμοποίηση» στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις 20-22 Μάη. «Εμείς δεν είμαστε και δεν λειτουργούμε ως …μπάμπουσκα: δηλαδή να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και να βγαίνει στο τέλος ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», είπε σύμφωνα με απόλυτο ύφος, μιλώντας την Μεγάλη Τετάρτη σε κλειστή διαδικτυακή σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με την φράση αυτή ο κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να συμπληρώσει και να εξηγήσει τη δήλωση που έκανε την Κυριακή των Βαΐων από την Κοζάνη ότι «από εμάς δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας». Απευθυνόμενος μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης, στους βουλευτές και σε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συμμετείχαν στο διαδικτυακό ραντεβού, αναζήτησε πολλαπλασιαστές του μηνύματος προς κάθε ψηφοφόρο με την επισήμανση ότι «όποιος θέλει Μητσοτάκη ή Τσίπρα ψηφίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα- καθαρά πράγματα». Το μήνυμα, όπως σημείωσαν αργότερα έμπειροι βουλευτές, απευθύνεται και στο εσωτερικό του κόμματος ως διαβεβαίωση ότι η πολιτική πλατφόρμα που θα παρουσιάσει στο Συνέδριο θα εγγυάται την πολιτική αυτονομία και ταυτόχρονα την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Οι ίδιοι άνθρωποι ξεχώρισαν από την παρέμβασή του την αναφορά στο ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η δημιουργία ενός προοδευτικού ρεύματος που θα εμπιστευτεί ξανά την παράταξη. Πως; «Με την μάχη του συγκεκριμένου, που θα δώσουμε όλοι μαζί καθημερινά πείθοντας τους πολίτες για το σχέδιό μας, την ετοιμότητά μας και την πίστη μας για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών», είπε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μην συμμετέχουμε σε «βεντέτες» που τρέφουν την τακτική πολιτικών αντιπάλων μας, όπως του κ. Πολάκη». Εμείς -συνέχισε- μπαίνουμε στην αντιπαράθεση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο, κοιτάζουμε την μεγάλη εικόνα και όχι την εφήμερη δημοσιότητα.

Οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Ανδρουλάκη είναι – σύμφωνα με το επιτελείο του- ουσιαστικές και αναδείχθηκαν από το Συνέδριο της Κουμουνδούρου «και το συνοθύλευμα που είχε απ’ όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση» και προσβολές της μνήμης της Φώφης Γεννηματά»

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν την πρόβλεψή τους ότι η ΝΔ έχει χάσει πλέον την ελπίδα της αυτοδυναμίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «που συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ ψάχνει δεκανίκι «δήθεν για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης». Τα ίδια στελέχη απαντώντας εμμέσως και στις οχλήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων εστιάζουν στην πρώτη Κυριακή των εκλογών (με απλή αναλογική», όπου όπως υποστηρίζει ο εξ’ απορρήτων του Ν. Ανδρουλάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πετώντας το μπαλάκι σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου, «όποιος έχει πραγματική διάθεση για συνεργασία και σταθερότητα θα μιλήσει στον πρώτο γύρο, ανοίγοντας τα χαρτιά του και τις διερευνητικές εντολές». Τι θα κάνει τότε το ΠΑΣΟΚ που βάσει όλων των δημοσκοπήσεων θα εκλέξει γύρω στους 50 βουλευτές; Θα προτάξει την «σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης» καλώντας το πρώτο κόμμα να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Η αλήθεια είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη παρότι αισιοδοξεί για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνωρίζει την ανάγκη πολιτικής ετοιμότητας απέναντι στα σενάρια που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τους πολιτικούς συσχετισμούς. «Ο Ανδρουλάκης έχει στρατηγική να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και δεν θα πέσει στην παγίδα με τις καρέκλες εξουσίας», εκτιμά συνομιλητής της ηγεσίας διαπιστώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον μανδύα του υπεύθυνου και αποτελεσματικού πρωθυπουργού, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει σε ποιες «περιπέτειες» μπορεί να οδηγήσει τη χώρα.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, η υγεία και οι εργασιακές σχέσεις αποτελούν για την Χαριλάου Τρικούπη τα βασικά πεδία αναμέτρησης με τους «δύο μονομάχους της πόλωσης». Από τώρα και για ένα μήνα θα εστιάσουν στην ανάδειξη των προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, ενώ στο Συνέδριο θα παρουσιάσουν όλα τα κεφάλαια του προγράμματος που έχει αναλάβει να επικαιροποιήσει ομάδα στελεχών υπό τον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη. Το ίδιο διάστημα σκοπεύουν να βάλουν ψηλά τον πήχη της κινητοποίησης των μελών του κόμματος- των «πολλαπλασιαστών» σε κάθε τοπική κοινωνία, με την παραδοχή ότι το εγχείρημα πάει καλά στην περιφέρεια αλλά χρειάζεται ενίσχυση στο λεκανοπέδιο.

Κάλπες στις 8 του Μάη για το όνομα

Σταθμός προς το Συνέδριο εν τω μεταξύ θα είναι οι κάλπες που θα στήσει η Χαριλάου Τρικούπη στις 8 Μάη, όπου θα εκλεγούν τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι. Το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο Τάε Κβον Ντο- όμως το όνομα με το οποίο το κόμμα θα κατέβει στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα αποφασιστεί στις κάλπες στις 8 Μάη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτον οι διοργανωτές αναμένουν στις κάλπες 100 χιλιάδες μέλη (από τις 270 χιλιάδες μέλη και φίλους που ψήφισαν για την εκλογή αρχηγού τον Δεκέμβρη) και δεύτερον ότι σε έρευνες για την τάση που διαμορφώνεται σχετικά με το όνομα, επικρατεί η επιλογή «ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ» και έπονται με διαφορά όλες οι άλλες.

«Η πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη «για ανανέωση-ενότητα-πολιτική αυτονομία και ένα λαογέννητο Κίνημα», θέτουν σε εγρήγορση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», τονίζουν συνεργάτες του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας ότι αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων λόγω της μονοσταυρίας που ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία και βάζει στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς.

Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής είτε με την υποβολή email στο: ekloges8maiou@gmail.com ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συνέδρων κατανέμεται ως εξής:

  • Εξωτερικό 38
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.220
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 198
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 67
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 374
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 118
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 163
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 253
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 86
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 619
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 472
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 122
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 275
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 199

[There are no radio stations in the database]