Το τραγικό τέλος «του πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας»

27 Απριλίου 2022

 Τον αποκάλεσαν «τον πιο τυχερό άνθρωπο της Καρδίτσας», αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός γύρισε μπούμερανγκ μερικά χρόνια αργότερα. Παρέμεινε στο χωριό, δίχως να αλλάξει καν παρέες και συνέχισε να βρίσκεται με τους ανθρώπους που γνώριζε από μικρός.

Ο Στέφανος Τσιλιμίγκας είδε την τύχη να του χαμογελά και να του κλείνει το μάτι όταν κέρδισε τον πρώτο λαχνό του λαχείου περίπου 2.000.000 ευρώ.

Από το χωριό Πεδινό του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσας, ήταν ο Στέφανος, παιδί βιοπαλαιστών από εκείνους που έλεγαν ότι η ζωή του δεν θα άλλαζε σημαντικά από τα χρήματα.

Και σε αντίθεση με άλλους που το λένε αλλά δεν το κάνουν, εκείνος κράτησε την «υπόσχεσή» του. Φυσικά και είδε τα πράγματα να γίνονται πιο απλά και εύκολα για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έκανε τις λεγόμενες «τρέλες», αντιλαμβανόμενος ότι τα λεφτά κάποτε θα τελείωναν χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

Το μόνο δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να κάνει δικό του το διθέσιο Honda ένα σπορ αυτοκίνητο, που ήταν ένα ένα παιδικό όνειρό του.

Δεν προκάλεσε ποτέ με τον βίο του ούτε είχε καταναλωτικές συμπεριφορές. Αντίθετα ο Στέφανος Τσιλιμίγκας ήταν πάντοτε διαθέσιμος να βοηθήσει εκείνους που είχαν πραγματικές ανάγκες. Πρωτίστως την ίδια την μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ στήριξε με αυτά τα λεφτά την οικογένειά του.

Αναγνώρισε ως «ευεργέτη» τον άνθρωπο που του είχε πουλήσει το τυχερό λαχείο. Ο Στέφανος δεν αρκέστηκε στο να του δώσει απλά ένα μικροποσό «για το καλό». Φρόντισε να ενημερωθεί για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο λαχειοπώλης και τον βοήθησε να αποπληρώσει τα χρέη του και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του ένα άτομο με ανάγκες και προβλήματα.

Ανάλογη στάση κράτησε και απέναντι στην οικογένειά του αλλά και τους συγχωριανούς του. Δεν ήταν από εκείνους τους νικητές που κρύβουν τα χρήματα, αλλάζουν περιοχή και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Τα χρήματα δεν του άλλαξαν ούτε συνήθειες, ούτε χαρακτήρα, ούτε καν την δουλειά του! Αν και εκατομμυριούχος, συνήθιζε να πηγαίνει μαζί με τον πατέρα του στα χωράφια και στην καλλιέργεια βαμβακιού!

Για 8 χρόνια ο Στέφανος ήταν απλά «ο πιο τυχερός άνθρωπος της Καρδίτσας» χωρίς κανένα ίχνος νεοπλουτισμού να τον διακατέχει, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους συγχωριανούς του, μέχρι που ήρθε η απόλυτη ανατροπή και μια εξέλιξη που πάγωσε τους πάντες και βύθισε στην απόλυτη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους.

Μετά από νυχτερινή διασκέδαση στην επιστροφή για το σπίτι του ξημερώματα Κυριακής, περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό του, οδηγώντας το μπλε σπορ Honda που τόσο πολύ αγαπούσε και με τους φίλους του σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο να τον ακολουθούν, έχασε τον έλεγχο του αμαξιού το οποίο κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα ο Στέφανος να βρει τραγικό τέλος.

Η τύχη του έδειξε και τις δύο όψεις της, «ο πιο τυχερός άνθρωπος της Καρδίτσας» έχασε την ζωή του 8 χρόνια μετά..


[There are no radio stations in the database]