Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον 24χρονο στόπερ Αχμέντ Τουμπά

26 Απριλίου 2022

Ο Αχμέντ Τουμπά είχε πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό και τον περασμένο Γενάρη, ενώ το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο προ ημερών. Γεννημένος στη Γαλλία (Roubaix) με καταγωγή από την Αλγερία και με ύψος 1.90, είναι εφέτος βασικός στη Βααλβάικ. Έχει πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές στην Eredivisie, την κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, έχει παίξει μία φορά στο κύπελλο κι αυτά με συνολικό χρόνο συμμετοχής 2.311 λεπτά. Ο 24χρονος με τη χρηματιστηριακή αξία του 1.000.000 ευρώ έχει πράγματι προταθεί στους «ερυθρόλευκους» και η περίπτωσή του εξετάζεται.

Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα για τoυς πρωταθλητές δεν είναι οι μεταγραφές, αλλά κάθε κλαμπ που λειτουργεί επαγγελματικά έχει τις κεραίες του ανοιχτές στην αγορά κάθε στιγμή του χρόνου, όχι μόνο το διάστημα που είναι ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος. Έτσι λοιπόν η περίπτωση του Τουμπά έχει… κυκλωθεί από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αν και στην παρούσα φάση δεν μιλάμε για τίποτα προχωρημένο. Με βάση όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το συμβόλαιο του Γαλλοαλγερινού ολοκληρώνεται το 2023, παρότι υπάρχει φημολογία με βάση την οποία μπορεί και να υπογράψει ως ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του. Αυτό δεν είναι απολύτως σαφές και γι’ αυτό το μεταφέρουμε με επιφύλαξη.

Ο Τουμπά έχει περάσει στο παρελθόν από την Κ17 της Μπριζ, από τα τμήματα υποδομής της Ζούλτε Βάρεγκεμ και σε ανδρικό επίπεδο σε Κλαμπ Μπριζ, Λέουβεν και Μπερόε. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ως κεντρικούς αμυντικούς τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σισέ, Μπα και Αβραάμ. Αν κάποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσουν, αυτοί είναι οι Σενεγαλέζοι. Μέχρι τότε, βέβαια, υπάρχει ακόμα δρόμος.

Πηγή: www.gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]