Ζωγράφισαν γκράφιτι με παραποιημένο το λογότυπο του ΑΠΘ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

26 Απριλίου 2022

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο της σχολής του ΣΘΕ και στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια παρέμβαση από ομάδες ατόμων που αντιδρούν και θέλουν να τις διακόψουν.

apth_in3
apth_in2

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες είχαν σταματήσει την Μ. Παρασκευή και ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια όταν άτομα που αντιτίθενται στις εργασίες και στην αστυνομική παρουσία εντός του campus, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

apth_in

Τεράστιο γκράφιτι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, άτομα που τάσσονται κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του campus, δημιούργησαν ένα μεγάλο γκράφιτι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, παραποιώντας ουσιαστικά το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που απεικονίζει τον Άγιο Δημήτριο και γράφοντας: Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι μέλη φοιτητικών ομάδων καλούν, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, σε συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου στις 10:00 στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ.

apth_in4

«Τα προβλήματα των φοιτητών είναι ότι κινδυνεύουν να διαγραφούν, ότι πληρώνουν στα μεταπτυχιακά, ότι δε μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τα πανάκριβα προϊόντα, ότι ασφυκτιούν με το να εργάζονται και να σπουδάζουν ταυτόχρονα, ότι συγχωνεύονται και μεταφέρονται οι σχολές τους, ότι περιμένουν ατελείωτα στην ουρά της λέσχης για να πάρουν μια σταλιά φαγητό, ότι το πανεπιστήμιό τους κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη», σημειώνεται σχετικά σε ανακοίνωση του Αυτόνομου Σχήματος Φυσικού.


[There are no radio stations in the database]