Τα αξεσουάρ μαλλιών στα οποία επενδύουν τώρα όλες οι fashionistas

20 Απριλίου 2022

Μαλλιά ελεύθερα, πιασμένα σε κομψά ponytails, half up half downs και κλασικά chignons, όλα θα αποτελούσαν basic επιλογές αν οι κορυφαίοι σχεδιαστές στις εβδομάδες μόδας του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν τα είχαν συνδυάσει με ανατρεπτικά αξεσουάρ μαλλιών. Ακολουθούν οι 8 τάσεις που ανέδειξε το catwalk και αξίζει να υιοθετήσετε φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι:

Hair Accessories | Οι επικρατέστερες τάσεις της σεζόν

Headbands

Headbands

Η ’80s αισθητική του show του οίκου Saint Laurent ενισχύθηκε από curly shags, με ένα εκ των μοντέλων να περπατά στο catwalk έχοντας μαζεμένα πίσω τα μαλλιά του με μια φαρδιά turban like κορδέλα.Bandanas

Bandanas

Οι bandanas και τα μεταξωτά μαντήλια ήταν τα αξεσουάρ που είχαν την τιμητική τους σε πολλά shows. Τα μοντέλα του οίκου Anna Sui περπάτησαν στο catwalk φορώντας εμπριμέ μαντήλια στα μαλλιά, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα με τα φορέματά τους. 

Printed μαντήλια από μεταξωτό ύφασμα αυτή τη φορά παρουσίασε και ο οίκος Versace. 

Από το catwalk του δεν έλειπαν και οι πιο edgy bandanas από latex ύφασμα σε έντονα neon χρώματα. 

Η πιο μίνιμαλ εκδοχή της τάσης παρουσιάστηκε στο show του οίκου Blumarine με τα μονόχρωμα λεπτά μαντήλια στα μαλλιά των μοντέλων να έχουν αναφορές από τη δεκαετία του 2000.

Την πιο μαξιμαλιστική εκδοχή της τάσης από την άλλη παρουσίασε ο οίκος Giambattista Valli με τα μαντήλια στα μαλλιά των μοντέλων να είναι διακοσμημένα με λευκά φτερά.

Bucket Hats

Bucket Hats

Τα bucket hats, δηλαδή τα καπέλα “κουβάδες”  είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, όπως απέδειξαν πολλά shows τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Εκείνα που ξεχώρισαν ήταν τα printed bucket hats των οίκων Etro και Tory Burch.Skinny Headbands

Skinny Headbands

Οι στέκες, ένα ακόμα αξεσουάρ, που έρχεται κατευθείαν από τη δεκετία του 2000, επέστρεψαν στη μόδα, όπως απέδειξε το SS22 show του οίκου Max Mara, αλλά και οι πιο πρόσφατες street style εμφανίσεις της Bella Hadid.

Straw Hats

Straw Hats

Αν τα bucket hats δεν ταιριάζουν στην αισθητική σας, τότε δοκιμάστε να απογειώσετε στιλιστικά τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά outfits σας με ένα ψάθινο καπέλο, όπως τα μοντέλα του οίκου Alberta Ferretti. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ εκτός από εξαιρετικά κομψό, είναι και πολύ πρακτικό, αφού μπορεί να σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τη φωτογήρανση.Hair Bows

Hair Bows

Πιστός στο girly στιλ που τον χαρακτηρίζει, ο οίκος Giambattista Valli πρότεινε κοριτσίστικα χτενίσματα διακοσμημένα με μεγάλους λευκούς φιόγκους. Είτε επιλέξετε απλές κορδέλες, είτε hair bow accessories, το μόνο σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας την τάση, μπορείτε να αναβαθμίσετε εύκολα ακόμα και το πιο απλό χτένισμα.

Statement Accessories

Statement Accessories

Για τις βραδινές εμφανίσεις σας, επενδύστε σε statement αξεσουάρ μαλλιών, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στο show του οίκου Yuhan Wang κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Hair Clips

Hair Clips

Τα hair clips εξακολουθούν να είναι τάση, σύμφωνα με τον οίκο Tom Ford, ο οποίος απέδειξε πως αποτελούν το πιο stylish embellishment για το κλασικό χαμηλό chignon.


[There are no radio stations in the database]