ΑΠΘ: Με αστυνομική παρουσία συνεχίζονται οι εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό»

20 Απριλίου 2022

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο της σχολής του ΣΘΕ και στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια παρέμβαση από ομάδες ατόμων που αντιδρούν και θέλουν να τις διακόψουν, μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου.

thess_epeisodia___2_

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Κοσμητείας του ΣΘΕ η Σχολή θα παραμείνει κλειστή τις επόμενες ημέρες. “Το κεντρικό, το υάλινο και το κτίριο Βιολογίας θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφάλειας μέχρι την Τρίτη 26.4.2022” αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

thess_epeisodia___3_

Θυμίζουμε ότι από τη Μ. Δευτέρα, ομάδες ατόμων προσπαθήσουν να πλησιάσουν των χώρο των εργασιών και προκάλεσαν επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ένας 23χρονος και ένας 25χρονος συνελήφθησαν εχθές και αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

thess_epeisodia___4_

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβάσεις των νόμων περί φωτοβολίδων και όπλων.

thess_epeisodia___5_

 

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Ασφάλειας στο κεφάλι, όταν άτομα εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα τα οποία έσπασαν νωρίτερα από χώρους του πανεπιστημίου.

thess_epeisodia___1_

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου επί 34 χρόνια στεγαζόταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».


[There are no radio stations in the database]