Ουκρανία: Η τελική μάχη σε Ντονμπάς και Μαριούπολη -Σφυροκοπείται το Azovstal, αγωνία για τους άμαχους

19 Απριλίου 2022

Μάλιστα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με δραματικό του διάγγελμα ανακοίνωσε ότι «η δεύτερη φάση του πολέμου ξεκίνησε», υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι άρχισαν την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, με βασικούς -στρατηγικούς- στόχους το Ντονμπάς και τη Μαριούπολη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε, δε, ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πολύ ισχυρές δυνάμεις για την επίθεση στα ανατολικά, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ουκρανοί δεν θα κάνουν βήμα πίσω και θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων.

Πεντάγωνο: Πολλαπλασίασε τις δυνάμεις στα ανατολικά η Ρωσία
Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσε και το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο τόνισε -δια στόματος Τζον Κέρμπι- ότι η Ρωσία πρόσθεσε 11 τακτικές ομάδες τάγματος στο Ντονμπάς. «Υπάρχουν τώρα 76 ρωσικές τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) στην περιοχή του Ντονμπάς και στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, με 11 από αυτές να προστίθενται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ουκρανία: 76 ρωσικά τάγματα στα ανατολικά, τα 12 στη Μαριούπολη
Περίπου 12 εξ αυτών βρίσκονται εντός της Μαριούπολης και προσπαθούν να την καταλάβουν, επισημαίνει το Πεντάγωνο.

Τα λεγόμενα BTG, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει έως και 1.000 στρατιώτες, αποτελούνται συνήθως από στοιχεία συνδυασμένων δυνάμεων, με αεράμυνα, τεθωρακισμένα, τακτικά οχήματα, πυροβολικό, ελικόπτερα, μηχανική και υλικοτεχνική υποστήριξη.


[There are no radio stations in the database]