Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα και για τους άνω των 60 ετών

15 Απριλίου 2022

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου  ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 60-69.

Η αρχή για τη δεύτερη ενισχυτική δόση έγινε την περασμένη εβδομάδα, στις 7 Απριλίου, όταν ξεκίνησαν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, ενώ την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα άρχισε να δέχεται ραντεβού από πολίτες 70-79 ετών.

Σχετικά με το σκεύασμα, με το οποίο θα χορηγείται στην τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σημειώνεται δε ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εξετάζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο.


[There are no radio stations in the database]