Καιρός: Βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

14 Απριλίου 2022

Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο . Έρχονται βροχές από την Κυριακή των Βαΐων κυρίως στα δυτικά και τα Βόρεια μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδος .Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχήΟι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη

Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα και με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα έρχονται βροχές που θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας και θα πέσει πρόσκαιρα η θερμοκρασία . Από την Μεγάλη Τρίτη η αστάθεια θα περιοριστεί και θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές . Η θερμοκρασία οδεύοντας προς το Πάσχα ανεβαίνει και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα, Θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2022

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης ςτα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 17-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα νότια 4 με 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 και κατά τόπους 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στην Κρήτη.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]