F1: Οδηγός… εσωρούχων FIA!

11 Απριλίου 2022

Ο νέος “οδηγός εσωρούχων” της FIA προφανώς και έχει να κάνει με ζητήματα ασφαλείας παρά μόδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας, όλα όσα φοράει ο οδηγός ενώ βρίσκεται στο μονοθέσιο πρέπει να είναι ανθεκτικά στην φωτιά. Αυτά περιλαμβάνουν τις φόρμες, τα παπούτσια, αλλά και τα εσώρουχα τα οποία πρέπει να είναι εγκεκριμένα από την FIA.

Υπάρχουν φόβοι πώς πολλοί οδηγοί εξακολουθούσαν να φορούν τα δικά τους “συνηθισμένα” εσώρουχα κάτω από τον εγκεκριμένο από την FIA εξοπλισμό. Κάτι τέτοιο θα ελέγχεται πολύ πιο αυστηρά από εδώ και πέρα.

Αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνονται και για τα κοσμήματα που φορούν ορισμένοι οδηγοί. Αυτά θεωρούνται επίσης επικίνδυνα για την ασφάλειά τους σε περίπτωση ατυχήματος. Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί σε όλους τους  τομείς έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Grosjean στο Μπαχρέιν του 2020.

Όπως αναμενόταν η ατμόσφαιρα στην συνάντηση της Παρασκευής ήταν λίγο πιο χαλαρή από ότι συνήθως. “Έμαθα πώς ήταν μια διασκεδαστική ενημέρωση οδηγών” θα σχολίαζε ο Christian Horner το Σάββατο. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος χάριτος στην εφαρμογή των μέτρων σύμφωνα με πληροφορίες. Μέχρι οι οδηγοί να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια τους;


[There are no radio stations in the database]