Συλλήψεις για την επίθεση σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην Ομόνοια

8 Απριλίου 2022

Συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε βάρος ατόμου την Κυριακή 3 Απριλίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν επιτεθεί την περασμένη Κυριακή μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες από την Γεωργία, ηλικίας 27 και 26 ετών, οι οποίοι κατοικούν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ταυτοποίησή τους έγινε με βάση τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης κατόπιν ανάλυσης σχετικού βίντεο. Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν εκείνη την ημέρα καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.


[There are no radio stations in the database]