Η Porsche ποντάρει στα e-fuels

8 Απριλίου 2022

Η παραγωγή τέτοιου είδους καυσίμων θα επιτρέψει στην εταιρεία αλλά και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα όπως η εμβληματική Porsche 911. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηλεκτροκαύσιμα είναι μια αναδυόμενη κατηγορία καυσίμων αντικατάστασης ουδέτερου άνθρακα που παράγονται μέσω της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Η Porsche έχει δοκιμάσει ήδη τα e-fuels σε όλη της τη γκάμα, κάτι που την ώθησε στο να προχωρήσει σε αυτή τη μεγάλη επένδυση. Το εναλλακτικό καύσιμο που θα παράγεται σε περιοχή της Χιλής (Punta Arenas) βασίζεται σε χρήση αιολικής ενέργειας και δεν εκπέμπει CO2 στο περιβάλλον είτε κατά την παρασκευή του, είτε κατά την καύση του.

Μαζί με αυτή την επένδυση οι Γερμανοί θα έχουν ξοδέψει συνολικά 100 εκ. δολάρια στην ανάπτυξη των ηλεκτροκαυσίμων τα οποία θα μπορούσαν -σύμφωνα με τους ίδιους- να συνυπάρξουν με την τεχνολογία των EV’sΈτσι σταδιακά θα μπορούσαμε να δούμε ένα τοπίο με τεχνολογίες που εκπέμπουν οδηγική απόλαυση, ευκολία αλλά όχι CO2 στο περιβάλλον.


[There are no radio stations in the database]