Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

8 Απριλίου 2022

΄Οπως είχε προαναγγελθεί, λόγω φόρτου εργασίας του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η δίκη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά παρουσία της νεογέννητης κόρης τους, διεκόπη για τις 12 Απριλίου. Ο δικηγόρος του γυναικοκτόνου ζήτησε κι έλαβε την προθεσμία και τελικά η δίκη θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε λίγο μετά τις εννέα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Δίνοντας τα στοιχεία του, ο πιλότος δήλωσε «έγγαμος και χήρος» κι άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή.

Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονη Κάρολαιν δε βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. «Ο κ. Κράουτς έχει κινητά προβλήματα κι αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της το επέτρεψαν, για να μην κλονιστεί η υγεία της» ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το σκυλί της οικογένειας το οποίο έπνιξε ο Αναγνωστόπουλος, καθώς το κρέμασε από τη σκάλα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοιδυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Δεμένος πισθάγκωνα, με αλεξίσφαιρο και… ευχές για ισόβια

Ο Αναγνωστόπουλος έφτασε λίγο μετά τις 8:15 στο δικαστήριο, υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες. Εξω από το ΜΟΔ υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος που αποδοκίμασε τον γυναικοκτόνο που στραγγάλισε μέχρι ασφυξίας την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ενώ στη διπλανή κούνια βρισκόταν το νεογέννητο μωρό τους. Ο Αναγνωστόπουλος που είχε σκηνοθετήσει σκηνικό διάρρηξης, είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τον κυνισμό του, το ψυχρό του βλέμμα, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα κι ευτυχώς δεν κατάφερε να σχεδιάσει το «τέλειο έγκλημα», καθώς έσπασε μετά από ώρες καταθέσεων ομολογώντας την ειδεχθή πράξη του.

Κατά την άφιξή του, ένας από τους παρισταμένους φώναξε «φάε ισόβια να ηρεμήσεις παλιο…», την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνέχισε να περπατά με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα μπροστά…


[There are no radio stations in the database]