Αφρικανική σκόνη και “Ορατότης μηδέν”- Πότε θα απαλλαγούμε

7 Απριλίου 2022

Λασποβροχές φέρνει σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου, η αφρικανική σκόνη που έχει καλύψει πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα την Αττική, δημιουργώντας συνθήκες αφόρητες κυρίως για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι λασποβροχές συνδυάζονται με υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να φθάσει μέχρι τους 29 βαθμούς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης.

Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει από την Παρασκευή το απόγευμα. Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σημαντικά μετά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

.


[There are no radio stations in the database]