Φενέρ: Η απογοήτευση της χρονιάς στη Euroleague

6 Απριλίου 2022

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε με όνειρα της σεζόν, ψάχνοντας μια θέση στα playoffs της Euroleague. Μάλιστα το έργο της έγινε πιο εύκολο, με την αποβολή των τριών ρωσικών ομάδων από τη Euroleague (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά η Φενέρ απογοήτευσε τον κόσμο της και έμεινε εκτός playoffs, βλέποντας ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν έχοντας λιγότερες πιθανότητες για είσοδο στα playoffs από αυτή να μπαίνουν (όπως η Μονακό, η Μακάμπι και η Μπάγερν). Το Gazzetta ανοίγει το… μαύρο κουτί της ομάδας από την Τουρκία.

Xαμηλά σε βασικές στατιστικές κατηγορίες

Αν δει κάποιος τη θέση της Φενέρ σε στατιστικές κατηγορίες πολύ σημαντικές, θα καταλάβει για ποιο λόγο οι Τούρκοι απέτυχαν παταγωδώς τη φετινή σεζόν. Στα ριμπάουντ βρίσκεται στην 15η θέση με 32 ανά παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας θέματα στο να καθαρίσει την εναέρια κυκλοφορία και να ξεκινήσει μια νέα επίθεση. Οι Τούρκοι είναι και δεύτερη χειρότερη ομάδα στα τρίποντα, αφου σουτάρουν με 33.2%. Αρκετά χαμηλά και στα κλεψίματα και την 14η θέση, αφού έχει 2 ανά παιχνίδι και σίγουρα δεν έχει θέλξει με την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα. Η Φενέρ είναι πέμπτη χειρότερη ομάδα και στα λάθη, αφού υποπίπτει σε 13.1 ανά παιχνίδι. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση της Φενέρ τη λένε και με το παραπάνω.

Κακή συγκομιδή νικών στα εκτός έδρας

ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr/


[There are no radio stations in the database]